Turnulete cu vinete si mozzarella
O alternativa la banala musaca, aceasta reteta de turnulete cu vinete si mozzarella schimba gustul combinatiei de carne tocata si legume cu care eram atat de obisnuiti cu unul diferit, aparte.
Reteta trimisa de Felicia Maciuca, din Braila
Ingrediente
2 vinete mari
300 g carne tocata
o ceapa
o rosie
200 g mozzarella
ulei masline
cimbru
sare
piper
o cana sos de rosii
Mod de preparare:
- Vinetele se taie felii, se sareaza si se stropesc cu ulei de masline. Fiecare felie se frige cateva minute pe grill-ul incins.
- Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei, se adauga rosia tocata si carnea tocata. Se calesc cateva minute impreuna, apoi se condimenteaza.
- Se suprapun feliile de vinete, intre care intercalam cate o lingura de compozitie de carne si cate o felie de mozzarella.
- Se asaza turnuletele in vasul ceramic, se toarna sosul de rosii condimentat cu cimbru, sare si piper si se dau la cuptor 30 de minute.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews