Cu ingredientele din reteta asta, obtii 4 portii de turta cu branza sarata si usturoi, un deliciu pe care iti va veni sa il mananci ca atare, nu doar sa-l servesti alaturi de preparatele favorite!
Ingrediente
Ingrediente pentru umplutura
1. Intr-un bol incapator, combina faina cu sarea si fa o gaura in centru. Separat, dizolva drojdia uscata in apa calda, cu o lingura de zahar si las-o sa se activeze pentru 10 minute.
2. Daca dupa 10 minute, drojdia a facut bule la suprafata, este activata si poate fi folosita in aluat. In caz contrar, repeta procedeul cu un alt pliculet de drojdie.
3. Incorporeaza apoi maiaua obtinuta in faina, adaugand si o lingura de ulei, apoi framanta bine pentru cca 5-8 minute, sau pana cand obtii un aluat fin si elastic.
4. Daca mai simti nevoia, poti adauga alte cateva picaturi de apa sau un praf de faina, daca aluatul e prea uscat sau prea umed.
5. Imparte aluatul in 4 bile egale si unge-le cu ulei, apoi lasa-le la crescut acoperite timp de o ora, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
6. Intinde fiecare din cele 4 bile de aluat pe lung, iar in centru raspandeste o patrime din amestecul de unt topit, usturoi maruntit si branza feta sau telemea maruntita fin.
7. Ruleaza aluatul dintr-o margine lunga in cealalta, formand un baton de aluat lung. Ruleaza-l apoi incepanad de la un capat ca pe un melc si intinde cu sucitorul cercul de aluat obtinut.
8. Procedeaza la fel si cu celelalte turte cu branza si prajeste-le pe rand intr-o tigaie antiaderenta, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.