Varza cu ciuperci

65 minute
4 portii
Mediu

O reteta usoara si consistenta in acelasi timp, compusa dintr-un amestec variat de legume. Varza cu ciuperci se poate servi cu mamaliga, este economica, iar pentru prepararea unei portii sunt necesari doar 2.75 lei.

Ingrediente

o varza verde, medie 800 g ciuperci proaspete o lingura unt/ulei 1/2 kg rosii foarte bine coapte 2 ardei grasi o ceapa sare piper patrunjel
Mod de preparare:
  1. Varza se toaca, se presara cu sare si se framanta usor. Se lasa asa 10-15 minute.
  2. Intre timp, ciupercile spalate rapid se feliaza, iar ceapa cu ardeiul se pun la calit in unt sau ulei.
  3. Se adauga ciupercile, se lasa pe foc sa scada apa si sa se caleasca usor.
  4. Intr-o cratita incapatoare se pune varza presata de sucul pe care il lasa in straturi alternative cu rosiile fara pielite, ceapa cu ardeiul gras, sare, piper si ciupercile. Se da cratita la cuptor pentru 40 de minute. Se serveste cu patrunjel.