Varza la cuptor e o mancare simpla, dar traditionala, pe care o poti gati atat in zilele de post, cat si atunci cand ai pofta de gustul dulceag al verzei, alaturat unui preparat de carne.
Ingrediente
o varza mai mare 2 cepe un morcov o lingurita boabe de piper 2 linguri bulion 3 linguri ulei o foaie dafin un praf sare piper
Mod de preparare:
- Varza se toaca marunt, se presara cu sare, se framanta si se lasa asa.
- Intre timp, ceapa taiata marunt si morcovul ras se pun sa se caleasca in uleiul incins in prealabil.
- Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga varza scursa de suc si se lasa pe foc 20 de minute sa se caleasca impreuna.
- Se transfera intr-un vas de cuptor, se pun piperul, foaia de dafin, se toarna bulionul desfacut cu apa si se lasa la cuptor inca 30 de minute.
Sfaturi utile:
✽ Varza calita este gata atunci cand capata un aspect sticlos.
✽ Varza nu se lasa la fiert prea mult pentru a nu se inmuia prea tare.
✽ Pentru un plus de aspect, la varza calita se pune si putina boia.
Vezi si alte retete cu varza
Incearca si alte retete de post