Invata sa faci pateuri traditional romanesti, pline cu varza calita gustoasa, intr-un cuvant: varzari.
Ingrediente pentru aluat
1 kg faina 200 ml lapte 3-4 oua 50 ml ulei 50 g drojdie sare
Ingrediente pentru umplutura
100 ml ulei 1 kg varza sare piper
Mod de preparare:
- Caleste varza in 100 ml de ulei, adaugand sare si piper.
- Cerne faina, fa o gaura in mijloc, in care pui drojdia dizolvata in laptele caldut. Acopera castronul si lasa maiaua sa creasca.
- Bate ouale cu un praf de sare si cu ulei. Dupa ce maiaua s-a umflat, adauga ouale si framanta pana ce aluatul de ia de pe mana, apoi mai lasa coca la crescut 30 de minute.
- Intinde o foaie cu grosimea de 0.5 cm si taie patrate cu latura de 15 cm. Pune o lingura de varza calita in mijloc, apoi impacheteaza foaia ca pe un plic, lipind marginile cu degetele.
- Unge varzarile cu ou sau cu ulei, apoi mai lasa-le sa creasca in tava pentru 15 minute si da-le la cuptor pana se rumenesc.