Daca te-ai saturat de clasica salata de vinete, incearca sa prepari vinetele fripte la gratar, servite cu branza feta si verdeturi, dupa o reteta mediteraneana simpla si rapida.
Poti frige legumele atat la gratar in curte, la foc de lemne, cat si la un gratar pentru aragaz.
Ingrediente
1. Taie vanata pe lungime, felii subtiri, de cca 1/2 cm. Trece fiecare felie de vanata prin putin ulei de masline, pus intr-o farfurie.
2. Frige vinetele pe un gratar (de aragaz sau cu lemne) incins bine, pe ambele parti, pana ce se rumenesc frumos.
3. Separat, marunteste branza feta cat mai bine si raspandeste-o pe feliile de vinete fripte la gratar, apoi stropeste-le cu putin ulei de masline.
4. Rade coaja de lamaie si combin-o cu sucul a 1/2 lamaie, cu verdeturile, putina sare si piper.
5. Presara dressingul obtinut peste feliile de vinete la gratar si serveste-le cu paine prajita sau cu o salata de rosii alaturi.