Ti-am aratat in acest sezon calduros cat de usor e sa prepari chiftelute marinate din vinete, nu doar banala salata de vinete. Iata cum poti pregati niste vinete pane, similare cu dovleceii cu gust dulceag pe care i-ai pregatit la inceputul verii.
Ingrediente
1. Curata vanata si tai-o felii de cca 1 cm grosime. Presara-le cu sare si lasa-le pentru 20-25 de minute la scurs. Tamponeaza feliile de vanata cu hartie de bucatarie.
2. Combina pesmetul cu parmezanul, oregano si piper. Trece fiecare felie de vanata prin ouale batute, apoi prin amestecul de pesmet.
3. Prajeste vinetele in 2-3 linguri de ulei, pe care il completezi pe masura ce scade in tigaie. Intoarce feliile de vinete dupa 2-3 minute, cand se rumenesc.
4. Scoate vinetele pane pe hartie de bucatarie, sa absoarba excesul de ulei. Serveste vinetele pane cu sos de usturoi pregatit in casa.