Carnea de vita este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa prepari ceva gustos, fara prea mult efort. Iti propunem o reteta de friptura de vita cu rosii.
Ingrediente:
un kg carne de vita un kg rosii foarte bine coapte 3 cepe 500 ml supa de vita 100 g unt o lingura ulei o lingurita boia dulce o legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
1. Ceapa taiata pestisori se caleste in unt topit amestecat cu ulei.
2. Cand a inceput sa se inmoaie, se scoate si se pune carnea taiata cuburi care se lasa sa-si schimbe culoarea uniform.
3. Se adauga rosiile taiate in patru, supa, boiaua si ceapa rumenita. Se acopera si se lasa la fiert doua ore, la foc mediu spre mic, adaugand apa, daca este cazul.
4. Se verifica daca a fiert carnea, se potriveste gustul de sare si piper, se presara din abundenta cu patrunjel proaspat si se serveste.