Ingrediente
4 bucati carne vita (antricot, file sau vrabioara) 2 catei usturoi 2 linguri unt cimbru verde sare piper
Mod de preparare:
- Unge bucatile de carne cu putin ulei, apoi presara-le cu sare si piper. Incinge bine o tigaie cat mai groasa, pune 1-2 linguri ulei de masline si asaza fiecare bucata de carne.
- La fiecare minut intoarce carnea pe cealalta parte, incat sa se gateasca in mod uniform. Dupa ~5-6 minute, imediat dupa ce intorci friptura, unge-o cu putin unt si cu bucatile de usturoi, taiate pe jumatate.
- Continua sa intorci friptura pana cand e facuta pe placul tau, adauga cimbru proaspat, scoate-o din tigaie si las-o pe farfurie pentru 2-3 minute inainte de a o servi.
- Amesteca sosul ramas in tigaie cu o lingura de ulei de masline extravirgin si toarna sosul peste friptura inainte de servire.
Sfaturi utile
✽ Scoate carnea de la frigider cu minim 30 de minute inainte (dar nu mai mult de 60), pentru a ajunge aproape de temperatura camerei. Astfel, eviti situatia in care friptura se gateste doar la exterior, in timp ce la interior ramane rece.
✽ Daca preferi carnea mai bine patrunsa, bate-o cu ciocanul de snitele pentru a se subtia si a se face mai usor.
Incearca si:
Stroganoff de vita a la Jamie Oliver