Daca vrei sa impresionezi, nu vei da gres daca vei pune pe masa un volovan cu ciulama de miel. Acest aperitiv cu origini frantuzesti este pur si simplu irezistibil!

Ingrediente:

un pachet aluat foitaj 2 galbenusuri

Ingrediente pentru ciulamaua de miel:

750 g carne de miel 2 linguri untura o ceapa 2 linguri faina sare
Mod de preparare:

1. Se prepara ciulamaua: se spala carnea, se taie bucati, se asaza intr-o cratita si se toarna apa cat s-o acopere. Se adauga o ceapa intreaga si sare. Supa se spumeaza si se lasa sa fiarba acoperit pana cand carnea este patrunsa. Se da oala de-o parte, iar ceapa se arunca.
2. Separat se prajeste faina in untura, fara insa sa se rumeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea, amestecand repede sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste bucatile de carne. Se mai lasa sa dea un clocot, sa se ingroate.
3. Aluatul se intinde intr-un strat de un cm grosime pe masa. Se decupeaza cu un pahar cercuri cu o forma rotunda de circa 7 cm diametru, se apasa usor fara a decupa complet. Apoi, o forma putin mai mare, de 9 cm, se asaza peste cercul marcat si se decupeaza complet.
4. Se asaza cercurile decupate in tava, se ung cu galbenus si se lasa 10 minute la cuptor. Cercurile se vor umfla, cercul mic va fi ca o palarie de ciuperca ce se desface si ramane interiorul gol sau se scobeste putin. Se umplu cu ciulama de miel si se aduc calde la masa.