Un vulcan de ciocolata e tare delicios si e foarte usor de facut, insa in functie de reteta pe care o alegi, risti ca „lava” de ciocolata ce se prelinge din desertul apetisant sa fie chiar aluatul necopt. Cu reteta asta insa, aluatul se coace integral, iar in mijlocul prajiturii ramane un strat de ciocolata densa, ce stii sigur ca nu contine si oua crude.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura de ciocolata
1. Amesteca ciocolata neagra si smantana pentru gatit pe baie de abur pana ce s-a topit ciocolata. Adauga untul si omogenizeaza. Toarna compozitia in 5-6 forme pentru cuburi de gheata si da forma la frigider pentru 1-2 ore.
2. Separa ouale si bate albusurile spuma. Bate Nutella sau alta crema de ciocolata cu galbenusurile si ulterior incorporeaza albusurile in ciocolata in 3 transe, folosind o spatula.
3. Unge 5 sau 6 tavi ramekin sau forme de briose cu unt, apoi toarna aluatul, avand grija sa nu depaseaza 3/4 din inaltimea recipientelor.
4. In centrul fiecarei forme pune cate un cub de ciocolata preparata mai devreme si da formele la copt pentru 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
5. Serveste fiecare vulcan de ciocolata cu o cupa de inghetata, cu fructe alaturi sau presarata cu zahar pudra.
Incearca si alte deserturi cu ciocolata