Iata o reteta de zacusca cu ardei si dovlecei gustoasa si sanatoasa, asa cum o faceau bunicii. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5 borcane de 370 ml de zacusca cu ardei si dovlecei.
Ingrediente
1½ kg ardei diferiti (gogosari, kapia, grasi, de diferite culori) un kg dovlecei 500 g ceapa 400 ml suc de rosii 100 ml ulei o foaie dafin piper sare
Mod de preparare:
- Toti ardeii se spala si se curata de cotoare, seminte si filamentele albe si se taie cuburi. Ceapa se taie cuburi si se pune la calit in ulei.
- Se adauga ardeii, se lasa 15 minute impreuna si apoi se adauga dovleceii curatati de seminte si taiati cuburi.
- Se pune si sucul de rosii, foaia de dafin, piperul boabe si sarea, dupa gust, si se lasa la fiert pentru o ora, sa scada bine.
- Se toarna apoi zacusca in borcane si se fierb 10 minute intr-o cratita mare cu apa care sa treaca de jumatatea inaltimii borcanelor.