O reteta de zacusca cu rosii si dovlecei numai buna de pus la borcan cand vine toamna. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5 borcane de 370 g de zacusca cu rosii si dovlecei.

Ingrediente

un kg rosii bine coapte un kg vinete un kg dovlecei un kg ceapa alba o foaie dafin o lingurita piper boabe o lingurita sare 250 ml ulei
Mod de preparare:
  1. Vinetele se pun la copt in cuptor si, pe masura ce se coc, se curata si se lasa la scurs.
  2. Rosiile se taie cuburi, iar ceapa tocata se pune la calit in ulei. Se adauga vinetele si dovleceii.
  3. Se lasa 5 minute pe foc, se pun rosiile, foaia de dafin, sarea, piperul.
  4. Se lasa pe foc aproximativ doua ore pana ce amestecul scade, fara a se prinde de vas. Se pune zacusca in borcane, se pun capace, se intorc cu gura in jos si se lasa asa la racit.
din aceeasi categorie