Zacusca cu rosii si dovlecei
150 minute
10 portii
Usor
O reteta de zacusca cu rosii si dovlecei numai buna de pus la borcan cand vine toamna. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5 borcane de 370 g de zacusca cu rosii si dovlecei.
Ingrediente
un kg rosii bine coapte
un kg vinete
un kg dovlecei
un kg ceapa alba
o foaie dafin
o lingurita piper boabe
o lingurita sare
250 ml ulei
Mod de preparare:
- Vinetele se pun la copt in cuptor si, pe masura ce se coc, se curata si se lasa la scurs.
- Rosiile se taie cuburi, iar ceapa tocata se pune la calit in ulei. Se adauga vinetele si dovleceii.
- Se lasa 5 minute pe foc, se pun rosiile, foaia de dafin, sarea, piperul.
- Se lasa pe foc aproximativ doua ore pana ce amestecul scade, fara a se prinde de vas. Se pune zacusca in borcane, se pun capace, se intorc cu gura in jos si se lasa asa la racit.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews