O reteta de zacusca cu rosii si dovlecei numai buna de pus la borcan cand vine toamna. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5 borcane de 370 g de zacusca cu rosii si dovlecei.
Ingrediente
un kg rosii bine coapte un kg vinete un kg dovlecei un kg ceapa alba o foaie dafin o lingurita piper boabe o lingurita sare 250 ml ulei
Mod de preparare:
- Vinetele se pun la copt in cuptor si, pe masura ce se coc, se curata si se lasa la scurs.
- Rosiile se taie cuburi, iar ceapa tocata se pune la calit in ulei. Se adauga vinetele si dovleceii.
- Se lasa 5 minute pe foc, se pun rosiile, foaia de dafin, sarea, piperul.
- Se lasa pe foc aproximativ doua ore pana ce amestecul scade, fara a se prinde de vas. Se pune zacusca in borcane, se pun capace, se intorc cu gura in jos si se lasa asa la racit.