Daca planuiesti sa tii post, sigur vei vrea sa pui si cateva conserve in camara. Incearca si aceasta reteta de zacusca cu vinete si ardei, care este foarte simpla dar gustoasa. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5 borcane de 370 ml de zacusca cu vinete si ardei.

Ingrediente

un kg ardei kapia un kg vinete un kg ceapa 5 catei usturoi 2 linguri otet din vin 150 ml ulei Sare piper
Mod de preparare:
  1. Vinetele spalate se gauresc in diferite locuri cu varful subtire al unui cutit si se pun la copt in cuptor cu ardeii.
  2. Se intorc legumele pentru o coacere uniforma si, pe masura coacerii, se transfera intr-un vas cu capac. Se lasa la racit.
  3. Se curata legumele de pielita arsa si se mixeaza impreuna cu ceapa tocata si usturoiul taiat feliute.
  4. Se pune amestecul la fiert in ulei cu otetul, sarea si piperul si se lasa aproximativ o ora, sa scada bine. Se toarna in borcane care se intorc cu gura in jos sa se raceasca pe capace.
din aceeasi categorie