O minunata si simpla reteta de zacusca cu ciuperci, cu care va veti impresiona invitatii si familia.
Ingrediente
1. Ciupercile se curata, se taie marunt si se pun la calit fara ulei. Dupa ce apa s-a evaporat, se pun cateva linguri de ulei si se calesc ciupercile. Se scurg bine de ulei si se trec prin masina de tocat.
2. Tot prin masina de tocat se trec, separat, si se lasa separat, ceapa, gogosarii si ardeii. Apoi se pun la scurs.
3. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa cu sare. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ardeii si gogosarii si se lasa la calit aproximativ 60 de minute. Apoi, se toarna sucul de rosii, se adauga si zeama stransa de la gogosari si ardei si se lasa la fiert 30 de minute.
4. Se adauga ciupercile, se amesteca si se pune zacusca in borcane. Se leaga si se dau la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce s-au racit bine, se pun in camara.