Cu pregatirile de toamna in toi, te-ai gandit sa pui si niste zacusca de fasole la borcane? E delicioasa, iar dupa reteta asta ce nu presupune fasole boabe uscata, pe care trebuie sa stai sa o fierbi de la 0, scapi rapid si eficient!

Ingrediente

2 kg fasole boabe - 4 conserve (4x500 g) 1/2 L ulei 1 kg ceapa 1/2 kg morcov 1/2 kg ardei 1 L sos de rosii 5-6 foi de dafin sare piper
Mod de preparare:

1. Da ardeiul, morcovul si ceapa prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie, pana ce obtii o pasta fina.
2. Pune apoi uleiul la incins, apoi adauga ceapa, iar la 3-4 minute adauga si morcovul si ardeiul, ambele tocate.
3. Lasa compozitia sa fiarba timp de 50 minute, amestecand periodic.
4. Scurge fasolea, toac-o folosind robotul de bucatarie sau masina de tocat si adu-o peste legumele din cratita.
5. Adauga sosul de rosii, foile de dafin si potriveste de sare si piper, apoi mai lasa compozitia sa fiarba la foc mic o ora.
6. Dupa ce zacusca de fasole a fiert, toarn-o in borcane spalate si sterilizate, apoi intoarce-le pe capac si lasa-le sa se raceasca acoperite cu carpe.