Uite cum prepari un zarzavat de ciorba pentru iarna din legumele verii, in perioada cand gasesti cele mai coapte si gustoase roade.
Ingrediente
1. Curata radacinoasele, ardeii si telina, spala-le si da-le prin masina de tocat, omitand frunzele de telina.
2. Decojeste rosiile si da-le prin masina de tocat sau taie-le cubulete (daca timpul iti permite si ai rabdare).
3. Amesteca bine toate ingredientele si da-le la foc mic, potrivind de sare.
4. Cand zarzavatul pentru ciorba scade suficient (devine o pasta groasa similara cu pasta de tomate), da-l de pe foc si adauga frunzele de telina tocate marunt.
5. Pune zarzavatul in borcane curate de 800 de grame, lasand loc 3-4 cm pana la buza borcanului.
6. Pune-le la sterilizat intr-o cratita cu apa (pana la nivelul umpluturii din borcan) si lasa-le sa fiarba pentru o ora.
7. Zarzavatul de ciorba pentru iarna se poate da si la cuptor, insa exista posibilitatea de a-si schimba putin gustul.
8. Lasa borcanele sa se raceasca complet in apa in care au fiert, apoi sterge-le si depoziteaza-le in camara.