Zarzavat de ciorba pentru iarna

120 minute
Mediu

Uite cum prepari un zarzavat de ciorba pentru iarna din legumele verii, in perioada cand gasesti cele mai coapte si gustoase roade.

Ingrediente

5 kg rosii prunisoare 1 kg ardei gras 1 kg morcov 1/2 kg pastarnac 1/2 kg radacina patrunjel 2 teline (una din ele cu frunze)
Mod de preparare:

1. Curata radacinoasele, ardeii si telina, spala-le si da-le prin masina de tocat, omitand frunzele de telina.

2. Decojeste rosiile si da-le prin masina de tocat sau taie-le cubulete (daca timpul iti permite si ai rabdare).

3. Amesteca bine toate ingredientele si da-le la foc mic, potrivind de sare.

4. Cand zarzavatul pentru ciorba scade suficient (devine o pasta groasa similara cu pasta de tomate), da-l de pe foc si adauga frunzele de telina tocate marunt.

5. Pune zarzavatul in borcane curate de 800 de grame, lasand loc 3-4 cm pana la buza borcanului.

6. Pune-le la sterilizat intr-o cratita cu apa (pana la nivelul umpluturii din borcan) si lasa-le sa fiarba pentru o ora.

7. Zarzavatul de ciorba pentru iarna se poate da si la cuptor, insa exista posibilitatea de a-si schimba putin gustul.

8. Lasa borcanele sa se raceasca complet in apa in care au fiert, apoi sterge-le si depoziteaza-le in camara.

S-ar putea sa-ti placa si: