Vrei sa obtii cea mai pufoasa omleta pe care o poti pregati in casa? Poate te-ai gandi ca e nevoie sa pui lapte, sa adaugi praf de copt sau cine stie ce alte ingrediente.
In realitate insa, trucul pentru a obtine cea mai pufoasa omleta este unul atat de simplu si de ieftin, incat nici nu ti-ar fi trecut prin minte sa o incerci asa.
Ai nevoie de 4 ingrediente mari si late, pentru o omleta simpla dar delicioasa.
Ingrediente necesare
- 4 oua
- sare
- piper
- patrunjel (optional)
- o lingurita ulei
Secretul pentru a obtine cea mai pufoasa omleta:
1. Separa ouale si bate galbenusurile separat de albusuri, pana ce se albesc putin.
2. Separat, bate albusurile spuma pana cand se tin bine de tel (6-7 minute).
3. Incorporeaza albusurile in galbenusi din cat mai putine miscari, cu ajutorul unei spatule.
4. Potriveste compozitia de sare si piper, apoi toarn-o intr-o tigaie antiaderenta usor adanca, unsa cu putin ulei si putin incinsa.
5. Da focul mic si lasa omleta pufoasa sa se coaguleze putin, apoi presara patrunjelul tocat si asaza deasupra un capac care sa ermetizeze aburul.
6. Omleta este gata de servit dupa cateva minute, cand s-a rumenit uniform pe partea de jos si s-a coagulat complet.