Aperitiv
Bulete de ciuperci
1. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se toacă mărunt şi se pun la călit câteva minute în ulei cu ceapa tocată şi apoi se lasă să se răcească. 2. Se curăţă verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Se adaugă în compoziţia de ciuperci. […]
Drob cu pui şi legume
1. Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine. Se scoate din apa în care a fiert şi se taie felii foarte subţiri. Se pun într-un bol şi se acoperă cu un strat de unt. 2. Între timp, se curăţă vinetele, roşiile şi […]
Drob
1. Măruntaiele, adică inima, ficatul şi plămânii de la un miel se spală în 2-3 ape, se pun la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se toacă fin […]
La vie en rose
Se amestecă separat sucurile cu siropul şi sifonul. Într-un pahar încăpător, umplut cu cuburi de gheaţă, se toarnă amestecul. Se decorează cu o felie de grepfrut.
Ruladă de pui
1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]
Minitarte cu ton
1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se […]
Ruladă de miel cu spanac
1. Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească. 2. Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în […]
Pastetă de miel în aluat
1. Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, ouăle bătute cu sare, laptele şi 2 linguri apă rece. Se frământă rapid, apoi se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore. 2. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare. Se adaugă o ceapă […]
Drob cu garnitură de morcovi
1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt. 2. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu […]
Chifteluţe surpriză
1. Brânza se rade şi se pune într-un castron. Se amestecă apoi cu berea, smântâna, untul şi ceapa rasă fin. Se adaugă piper după gust. Peştele se taie cubuleţe mici. 2. Pe un platou se face un pat din morcov ras, stropit cu zeamă de lămâie. 3. Cu palmele umezite, se modelează chifteluţe din pasta […]