Aperitiv
Adam şi Eva
1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă în shaker sau blender. Peste ele se toarnă lichiorul Amaretto, mierea şi zeama de lămâie. Se amestecă toate cu shakerul. 2. Se pune în fiecare pahar câte o linguriţă de caramel lichid şi câte o cireaşă glasată. Peste ele se toarnă amestecul preparat anterior. 3. Se garniseşte cu felii […]
Pate rustic în crustă
1. Se frământă rapid un aluat din făina cernută, 150 g unt tăiat cubuleţe, un ou, un praf de sare şi jumătate pahar cu apă. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece până când se pregăteşte şi umplutura. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în vin. Pieptul de curcă şi carnea […]
Clătite umplute cu somon afumat şi salată
1. Se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte puţin câte puţin până ce va căpăta consistenţa unei smântâni. Se pune în tigaie o […]
Pateuri cu rozmarin
1. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă untul şi se fierbe până clocoteşte. Se adaugă făina în ploaie, apoi treptat ouăle. Coca astfel obţinută se amestecă cinci minute. 2. Se aşează în tavă foaia de copt. Se şpriţează aluatul în tavă. În cuptorul încins, se pune aluatul la copt până când se rumeneşte, aproximativ […]
Punch de Crăciun
1. Se spală portocala, merele şi rodiile. Portocala se şterge, se dă coaja pe răzătoare şi se taie în felii rotunde. Merele şi rodiile se taie în sferturi. 2. Se toarnă vinul într-o oală. Se adaugă fructele, zahărul, perele uscate şi coaja rasă de portocală. Cuişoarele, anasonul, chimenul şi batonul de vanilie se pun într-un […]
Digestiv răcoritor
Lămâile verzi se taie în felii subţiri şi se pun într‑un vas încăpător. Se toarnă deasupra limonada, biterul şi vodca, se amestecă bine şi se bagă la congelator 30 de minute. Se serveşte, câte 100 ml la porţie, în pahare de vin sau de whisky, cu multă gheaţă, ornat cu felii de lămâie şi frunzuliţe […]
Pina Colada ca’n Havana
Se mixează bine toate ingredientele în blender. Se toarnă într-un pahar încăpător cu picior. Se adaugă gheaţa şi se ornează cu bucăţele de ananas şi feliuţe foarte subţiri de nucă de cocos. Se serveşte cu paiul.
Un Mojito, vă rog!
Lămâia verde se toacă în cubuleţe mici şi se pune în blender, împreună cu menta şi zahărul brun. Se adaugă vodca şi se mixează bine. Se umple pe trei sferturi un pahar înalt, de tip sondă, cu gheaţă pisată şi se toarnă deasupra amestecul din blender. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte […]
Elixir zeiesc
Sucul de rodii şi cel de cireşe se amestecă bine. Se adaugă siropul de zahăr şi romul. În două pahare înalte, cu picior, se pun cam 6 cuburi de gheaţă. Se toarnă deasupra amestecul şi se completează cu apă minerală. Se decorează cu frunze de mentă.
Castraveţi cu brânză
1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se taie pe lung în felii subţiri. Se pun într-un castron, se dau cu un praf de sare şi se lasă deoparte, până încep să se înmoaie puţin. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Telemeaua rasă se pune într-un castron şi se adaugă mascarpone, ceapa fin tocată, boabele […]