Mousse de somon afumat

Chef Alexandra Leon ne invata cum sa pregatim un mousse de somon afumat – aperitivul ideal pentru ocaziile speciale. Se face foarte rapid, dar trebuie preparat chiar inainte de servire. 

Tarta cu ceapa caramelizata

Ce parere ai de un preparat pe baza de ceapa? Rosie sau alba, ramane la latitudinea ta, leguma devine un deliciu cand prepari o tarta cu ceapa caramelizata.

Tartine cu ceapa si peste

Cand ai pofta de o gustare rapida, incearca niste tartine cu ceapa si peste. Combinatia dintre cele doua te va surprinde si iti va potoli apetitul.

Caltabosi cu hrisca (Chisca)

Craciunul nu e acelasi fara preparatele traditionale romanesti. Oriunde te-ai afla poti incerca sa le prepari daca ai reteta potrivita.  Reteta de caltabosi cu hrisca a fost trimisa de Florentina Hij, din Suceava.

Jumari

Iata cum poti prepara delicioasele jumari, ce se servesc cu precadere in preajma zilei de Ignat.

Salata de ciuperci cu usturoi

Un aperitiv extrem de gustos, pe care l-ai manca in fiecare zi. Ai grija insa, salata de ciuperci cu usturoi se mananca cu moderatie, deoarece in cantitati mari este indigesta.

Salata de cruditati

O gustare sau un aperitiv foarte usor de obtinut, perfect pentru noaptea de Anul Nou. Incearca salata de cruditati, gata in 10 minute.

Clatite cu sunca si cascaval

Un aperitiv delicios, pe care il poti face foarte usor in paralel cu un desert. Clatitele cu sunca si cascaval sunt economice, iar pentru o portie platesti doar 4 lei.

Piftie de porc (racituri)

Unul din cele mai iubite aperitive traditionale de craciun, piftia e nelipsita de pe mesele romanilor. Desi gatirea termica e un proces de durata, piftia de porc nu iti solicita atentia foarte mult si se face chiar usor.

Salata de boeuf

Nelipsita de pe masa de sarbatori, mai ales de Revelion, salata de boeuf e usor de facut daca ai reteta potrivita. Incearc-o si foloseste-ti imaginatia pentru a o decora cat mai frumos.