Roşii cu peşte

1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron […]

Ardei umpluţi

1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se dau cu un praf de sare. 2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu verdeaţa tocată, caşcavalul ras, ouăle fierte tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul. Se adaugă treptat dressingul preparat din […]

Fresh Passion

Într-un shaker sau blender se ames­tecă bine tequila, sucurile, lichiorul şi piureul de banană. Se toarnă conţinutul într-o cupă sau într-un pahar pentru vin cu picior, care a stat la rece în prealabil. Se ornează cu două felii de lămâie verde şi cu frunzuliţe de mentă.

Tonic Bloody Mary

Ingredientele trebuie mai întâi bine răcite. Apoi se amestecă foarte bine sucurile cu vodca, se toarnă amestecul într-un pahar tip sondă, se decorează cu frunzuliţe de ţelină şi cu felii de lămâie verde.

Bellini Flavour

Se umple pe jumătate cu gheaţă pisată o cupă pentru şampanie. Deasupra se toarnă sucul de piersici şi şampania, amestecate în preala­bil. După preferinţe, se poate decora cupa cu feliuţe subţiri de piersici proaspete sau din compot.

Marie Rose

Se amestecă bine toate ingredientele, de preferat într-un shaker. Într-o strecurătoare se pune gheaţă pisată şi se strecoară astfel în pahar amestecul obţinut. Se ornează cu trandafiri din zahăr.

Drob de miel în paşi

1.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sfer­turi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se […]

Ruladă de spanac cu cremă de brânză

1. Untul tăiat cubuleţe se topeşte. Se adaugă spa­nacul tocat mărunt şi făina şi se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare şi […]

Plăcintă cu ciuperci

1. Aluatul de plăcintă se desfa­ce şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Pentru copt, se pregăteşte o tavă care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei. 2. Ceapa verde, prazul şi ustu­roiul verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se dau cu un praf de […]

Tartă cu brânză, şuncă şi ciuperci

1. Se face o adâncitură în făina cer­nută şi se pun gălbenuşurile bătute, 100 g smântână, un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă bine cu lingura, după care se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider aproximativ o jumătate de oră. 2. Pentru umplutură se toacă […]