Chifteluţe din varză

1. Se desface varza de primele foi, se spală, se scurge, se taie jumătăţi şi se toacă foarte fin ca să se amestece uşor. 2. Ceapa şi verdeaţa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se pun într-un bol împreună cu varza, se adaugă şi dovlecelul ras pe răzătoare, ouăle, sarea, piperul şi pesmetul. […]

Salată cu paste

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. Se amestecădin când în când cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească. După ce s-au fiert conform instrucţiunilor de pe pachet, se scot din apă, se pun în sită şi se lasă câteva minute în apă rece. 2. Se […]

Electric lime

Cele două lămâi verzi se storc bine. Sucul obţinut se pune în pahar, apoi se adaugă zahărul pudră şi romul. Se decorează cu o felie de lămâie verde.

Sweet dream

Se ia un pahar în care se pune lichiorul de căpşuni peste care se adaugă sucul de lămâie şi apa (plată sau carbogazoasă). Se decorează cu o căpşună şi o felie de lămâie verde.

Red passion

Într-un pahar, se pun câteva cuburi de gheaţă pisate. Deasupra, se adaugă sucul de la două portocale stroarse şi, la final, lichiorul de cireşe. Se decorează cu zahăr pudră, o felie de portocală şi o cireaşă.

Fruits mix

Într-un pahar, tip sondă scos din frigider se pun cuburile de gheaţă, votca şi sucul de la cele două portocale stoarse. Se decorează cu o căpşună, o felie de portocală şi una de lămâie verde.

Ice thunder

Se pasează zmeura până se face spumă. Cuburile de gheaţă se pisează, apoi se pun în pahar. Se adaugă sucul de ananas, iar apoi şi spuma de zmeură. Se decorează cu o cireaşă şi o felie de ananas.

Green Hawaiian

Într-un pahar înalt, se pune lichiorul de curacao, peste care se adaugă câteva cuburi de gheaţă pisate. Se toarnă şi lichiorul de kiwi amestecat în prealabil cu sucul de lămâie. La final, se mai pun alte 3-4 cuburi de gheaţă. Se decorează cu o felie de portocală şi cu o cireaşă.

Leurdă la borcan

Leurda foarte proaspătă se spală frunză cu frunză și se pune la scurs și la uscat. Miezul de nucă se alege bine şi se mărunţeşte cu sucitorul de aluat, cât să nu fie prea mărunt. Leurda uscată foarte bine se taie mărunt și se amestecă bine cu sare grunjoasă și cu miezul de nucă pisat. […]

Crostini cu spanac şi iaurt

Partea albă a cepelor proaspete se toacă mărunt (partea de până la frunze) și se prăjesc în ulei de măsline extravirgin, într-o tigaie, până se înmoaie un pic. Se stinge cu lapte dulce. Codițele de la ceapă tocate și frunzele de spanac, spălate una câte una, se aruncă așa cum sunt în tigaie. Se pune […]