Ruladă cu bacon şi caşcaval

Se cerne făina într-un bol şi se adaugă drojdia înmuiată în puţină apă călduţă, oul, uleiul, sarea şi chimenul. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţină apă. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent şi se lasă să dospească la temperatura camerei. Între timp, se feliază caşcavalul şi baconul şi se […]

Curacao mix fruit

Se amestecă lichiorul blue curacao cu romul şi cu sucul de măr. Apoi se adaugă cuburi de gheaţă. Înainte de servire, se pun feliuţe de portocală şi cireşe galbene/ corcoduşe.

Cocos delice

Se pun într-un blender crema de nucă de cocos, sucul de lime şi cel de ananas, apoi gheaţa pisată. Compoziţia se distribuie în pahare şi se ornează cu feliuţe de lămâie.

Granizada de zmeură

Se iau zmeura (peste care se presară puţin zahăr, în funcţie de gust) şi cuburile de gheaţă. Se pun într-un mixer şi se amestecă bine. Înainte de servire,se adaugă 0,5 l apă minerală. Băutura se distribuie în 4 pahare şi se adaugă fructe de zmeură. La final se garniseşte cu frunze de mentă.

Lichior de lămâie

Lămâile se storc, iar sucul obţinut se îndulceşte cu zahăr. Se adaugă votca, apoi compoziţia se pune în pahare. Se ornează cu feliuţe de lămâie.

Chifțeluțe vesele

Se curăță ceapa și usturoiul și se dau pe răzătoarea mică. Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt. Se taie brânza în cubulețe mici, egale. Se curăță cartofii, se taie în sfeturi și se dau prin mașina de carne. Într-un castron mare se pun carnea tocată, ouăle, ceapa, usturoiul, cartofii, se condimentează totul cu sare […]

Tartă cu mazăre

Se spală ceapa şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt până se rumeneşte şi se adaugă boabele de mazăre. Se toarnă imediat supa de legume şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Se pune la fiert şi laptele într-un alt vas. Când scade supa în care fierbe mazărea, se adaugă laptele fierbinte […]

Tortilla cu cartofi

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se curăţă de coajă și se taie felii. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să fie întoarse ușor, ca să nu se rupă. Între timp, se curăţă ceapa și […]

Chec aperitiv cu somon

Se amestecă făina cu praful de copt. Separat, într-un castron mare, se bat ouăle spumă, se adaugă sare și piper, laptele, uleiul, cașcavalul ras și se amestecă în continuare cu mixerul până se omogenizează. Peste această compoziţie se cerne făina amestecată cu praful de copt și se continuă să se amestece cu o spatulă până […]

Tartă cu brânză

Se amestecă miezul de pâine mărunţit cu uleiul de măsline și se întinde într-un strat uniform într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie pentru copt. Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Brânza de vaci se amestecă cu parmezanul ras, se adaugă ouăle bătute, smântâna, busuiocul tocat mărunt și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă totul […]