Aperitiv
Bărcuțe din dovlecei
Dovleceii se curăță, se spală, se taie pe lung, jumătăți și se scobesc de semințe. Carnea se toacă de 2-3 prin mașina de tocat. Cepele se curăță, se spală și toacă mărunt, la fel și verdețurile, și cățeii de usturoi. Roșiile se opăresc și se curăță de pielițe, apoi se toacă mărunt. Se amestecă bine […]
Budincă-surpriză
Conopida se curăță, se spală în mai multe ape, apoi se opărește în apă cu sare. Se pune apoi la scurs și se taie cubulețe. Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă. Din unt și făina dizolvată în lapte se prepară un sos, la foc mic. Se lasă la răcit, apoi se adaugă […]
Sufle de legume “Arlechin”
Se spală vinetele şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se sărează şi se lasă deoparte, într-un bol, 10 minute. Se spală dovleceii şi se taie felii potrivite. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în jumătăţi. Roşiile se spală şi se taie rondele mai groase. Cartofii se curăţă […]
Lipii cu cheddar la grătar
Brânza cheddar se dă prin răzătoarea mare. Ea poate fi înlocuită de alte brânzeturi maturate, de cea mai bună calitate. Se amestecă în brânză pătrunjelul tocat mare și ardeiul iute curăţat de seminţe și tocat extrem de fin. Ideal este ca această umplutură să nu stea mai mult de 5 minute înainte de a fi […]
Mini tarte cu legume
Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune o linguriţă de sare, apa, oul şi untul moale. Se frământă bine, se adună la un loc şi se lasă la rece cel puţin 40 de minute. După ce s-a răcit aluatul, se întinde pe o planşetă, se taie în pătrate […]
Cuibuşoare cu brânză
Cartofii noi se lasă câteva ore în apă să se înmoaie coaja şi, cu un burete special, se îndepărtează apoi uşor. Se clătesc bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă într-o sită la scurs, apoi se scoate miezul cu atenţie ca să […]
Cartofi umpluţi cu salată de ton
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească. Se scoate miezul cu o linguriţă şi se pun pe un platou. În acest timp, într-un bol, se pun gălbenuşul de la oul fiert şi de la cel crud. Se adaugă […]
Chifteluţe de cartofi
Se curăţă cartofii de coajă, se spală, se taie cubuleţe ca pentru piure şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert bine, se scot din apă şi se pun într-un bol. Cartofii se pasează şi se amestecă cu untul, ouăle, caşcavalul, ceapa şi verdeaţa spălate şi tocate în prealabil. Din […]
Ruladă de carne II
Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute în puţin ulei, până devine sticloasă. Se lasă câteva minute apoi să se răcească. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală în câteva jeturi de apă rece şi se taie […]
Chec aperitiv
Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se taie feliuţe subţiri. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică, măslinele se taie cubuleţe, iar şunca de pui se taie fâşii subţiri. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu sarea şi cu untul moale, iar albuşurile se bat spumă. În […]