Aperitiv
Cârnăciori în aluat
Se scoate aluatul franţuzesc de la rece şi se lasă câteva minute la temperatura camerei să se încălzească. Separat, se pregătesc cârnăciorii de bere. Se înţeapă cu o scobitoare ca să se pătrundă mai bine, apoi se pun într-o tavă de aragaz şi se bagă în cuptorul încins în prealabil, ca să se rumenească. În […]
Bruschete cu legume
Se taie bagheta felii potrivite, se ung feliile cu unt, se presară usturoi pisat pe deasupra şi se bagă în cuptorul încins. Se spală gogoşarii şi ardeii, se taie felii potrivite şi se pun să se călească în uleiul de măsline. Ceapa se taie bucăţi cât mai mari şi se pune într-o tavă alături de […]
Coşuleţe picante
Se taie untul în cubuleţe mici. Făina se presară cu sarea, se adaugă untul rece, gălbenuşul întreg şi apa şi se frământă bine. Se lasă o oră la temperatura camerei, apoi se întinde o foaie şi se decupează cercuri sau pătrate. Se întinde aluatul în formele de minitarte tapetate cu făină şi se lasă la […]
Specialitate cu somon și salvie
Se spală frunzele de salvie şi să lasă să se scurgă pe o sită. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu smântâna. Crema de brânză se condimentează, după gust, cu sare şi piper şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Se întinde apoi crema pe deasupra fiecărei clătite şi se aşază câte […]
Surprize cu brânză
Roşiile cherry se curăţă de codiţe şi se spală. Ceapa verde se spală şi se taie mărunt, doar frunzele. Într-un bol, se amestecă seminţele de susan, de mac şi de coriandru cu frunzele de ceapă mărunţite. Brânza dulce de capră se fărâmă cu o furculiţă. Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei şi […]
Chifteluțe de urzici
Urzicile se spală bine și se scurg, apoi se fierb în apă cu sare până sunt pe trei sferturi făcute. Se scot din zeamă și se lasă la scurs. Ceapa tocată fin se călește în unt, într-o tigaie cu fundul gros, la foc foarte mic, mestecând întruna cu lingura de lemn. Se lasă până începe […]
Roşii umplute cu porumb
Se spală roşiile, se şterg de apă cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul roşiilor şi se lasă apoi să se scurgă cu gura în jos, într-un bol de sticlă. Separat, se pun două ouă să fiarbă şi, după ce au fiert, se curăţă de coajă, se scot gălbenuşurile, […]
Budincă fină cu brânză şi mărar
Se bat bine ouăle cu un praf de sare şi piper. Se adaugă telemeaua rasă, brânza mascarpone, smântâna, făina cernută şi mărarul tocat mărunt. Ca să iasă budinca foarte pufoasă, este bine să se amestece compoziţia cu blenderul sau cu mixerul. După ce s-a omogenizat bine, compoziţia de budincă se toarnă într-o tavă tapetată cu […]
Salată rusească
Se spală morcovii şi cartofii, se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun în sită să se scurgă şi să se răcească. Se spală feliile de şalău şi se fierb, la foc mic, 30 de minute. Se scot şi se lasă la scurs. Într-un bol, se […]
Salată orientală
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în apă cu sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ouăle se spală şi se pun şi ele să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 10 […]