Aperitiv
Mingiuțe de pizza
Învață să faci o altfel de pizza, mult mai aspectuoasă, extrem de rapidă și savuroasă! Preîncălziți cuptorul la treaptă mare. Pentru aluat, amestecați făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Drojdia uscată se diluează cu puţină apă caldă şi se toarnă peste făină. Se amestecă şi se frământă pentru a obţine un aluat omogen. […]
Pui Shanghai
Puiul Shanghai este una dintre cele mai populare rețete tip fast food din România. Învață cât de simplu și rapid e să prepari în propria-ți bucătărie această rețetă originară din China. Spală pieptul de pui și taie-l în fâșii lungi. Într-un vas mediu adaugă sosul de soia, ouăle, muștarul, amidonul, făina, sare și amestecă-le până se […]
Conopidă picantă coaptă
Este o rețetă atât de simplă și atât de gustoasă, încât tu și familia ta vă veți îndrăgosti de ea. Încingeți cuptorul la temperatură ridicată, cu grătarul stabilit pe centru. Conopida se desface în buchețele mici, se spală cu apă rece și se pune la scurs. Într-un bol mic amestecați uleiul cu toate condimentele enumerate mai […]
Plăcintă cu pește și mazăre dulce
Cum am putea face pentru a economisi și a ne bucura mai mult de alimentele cumpărate? Cele mai gustoase idei în acest sens sunt oferite de faimosul bucătar Jamie Oliver, care tocmai a publicat o carte cu rețete total diferite de orice a făcut el până acum. Citește un interviu cu faimosul chef în revista […]
Floare de ceapă pane
Învață să prepari această gustare rapidă și aspectuoasă, din ingrediente pe care le ai mereu acasă. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Cu un cuțit mare tăiați “moțul” cepei cam jumătate de centimetru. Fără să îi tăiați codița (rădăcina), o curățați. Întoarceți ceapa cu partea tăiată în jos pe fundul de lemn și crestați în jos […]
Chipsuri de dovlecei cu parmezan
Învață să prepari această gustare delicioasă din dovlecei și parmezan în timp record. Mod de preparare: Încinge ulei de măsline într-o tigaie pe foc mediu. Într-un castron mare, combină pesmet (sau amestec Panko) cu parmezanul ras. Taie felii de dovlecel de 1 cm grosime și tăvălește succesiv prin: făină, ou bătut, apoi amestec de panko/pesmet […]
Plăcintă grăbită cu brânză
Dacă tocmai ai aflat că îți vin oaspeți și vrei să prepari o plăcintă cu brânză rapidă, dar fără foi cumpărate, poți încerca rețeta celebrei Nigella Lawson. Mod de preparare: Unge o tavă sau cratiță care merge la cuptor cu unt din belșug și încinge cuptorul al 190 de grade, foc iute. Fierbe repede cartofii, […]
Doradă în aluat a la Jamie
Jamie Oliver îți recomandă o rețetă inedită de pește pentru Florii și orice altă masă unde peștele este piesa de rezistență. Vezi cum se face dorada în aluat a la Jamie. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc iute, 220 de grade Celsius. Se amestecă creveții cu tarhonul și uleiul de măsline, se condimentează. […]
Turtiţe ruseşti Vatrushka cu brânză
Învaţă să prepari aceste plăcinte după o reţetă rusească şi fă chiar tu Vatrushka cu brânză în timp record. Nu-i aşa că seamănă cu băscuţele noastre cu brânză dulce şi stafide? Mod de preparare: Amestecă drojdia cu două ceşti de lapte cald şi o lingură de zahăr. Lasă drojdia să se activeze. Adaugă ouăle, maioneza, […]
Brânză coaptă cu usturoi
Brânza coaptă cu usturoi este o delicatesă pe care o poate face oricine în 30 de minute, din numai câteva ingrediente. 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Brânza se pune într-un vas de cuptor mic, pe hârtie de copt. Cu vârful unui cuțit, se dau găurele în bucata de brânză, iar în […]