Aperitiv
Plăcintă grăbită cu brânză
Dacă tocmai ai aflat că îți vin oaspeți și vrei să prepari o plăcintă cu brânză rapidă, dar fără foi cumpărate, poți încerca rețeta celebrei Nigella Lawson. Mod de preparare: Unge o tavă sau cratiță care merge la cuptor cu unt din belșug și încinge cuptorul al 190 de grade, foc iute. Fierbe repede cartofii, […]
Doradă în aluat a la Jamie
Jamie Oliver îți recomandă o rețetă inedită de pește pentru Florii și orice altă masă unde peștele este piesa de rezistență. Vezi cum se face dorada în aluat a la Jamie. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc iute, 220 de grade Celsius. Se amestecă creveții cu tarhonul și uleiul de măsline, se condimentează. […]
Turtiţe ruseşti Vatrushka cu brânză
Învaţă să prepari aceste plăcinte după o reţetă rusească şi fă chiar tu Vatrushka cu brânză în timp record. Nu-i aşa că seamănă cu băscuţele noastre cu brânză dulce şi stafide? Mod de preparare: Amestecă drojdia cu două ceşti de lapte cald şi o lingură de zahăr. Lasă drojdia să se activeze. Adaugă ouăle, maioneza, […]
Brânză coaptă cu usturoi
Brânza coaptă cu usturoi este o delicatesă pe care o poate face oricine în 30 de minute, din numai câteva ingrediente. 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Brânza se pune într-un vas de cuptor mic, pe hârtie de copt. Cu vârful unui cuțit, se dau găurele în bucata de brânză, iar în […]
Pâine cu brânză și ceapă
O pâine cu brânză și ceapă este cina cea mai gustoasă și mai rapidă pe care o poți face. Rețeta durează 30 de minute și e foarte ieftină. 1. Se taie pâinea pe lung și pe lat, fără a merge cu cuțitul până jos. 2. Pe tăieturi se introduc feliile de brânză tăiată fin. 3. […]
Cum să faci quiche lorraine
Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată. Mod de preparare: Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă. Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru […]
Melcişori cu brânză şi busuioc
Melcişorii cu brânză şi busuioc sunt gustarea perfectă pentru invitaţi. Iată o reţetă simplă cu brânză telemea: 1. Se cerne făina şi se lasă 1-2 ore la temperatura camerei. 2. Se prepară, între timp, maiaua, din drojdia frecată cu o parte din laptele călduţ şi 2 linguri de făină. 3. Se pune făina pe marginile […]
Muşchi aerat
Muşchi aerat de casă, perfect pentru ocaziile speciale şi mult mai sănătos decât mezelurile din comerţ. O reţetă specială de aperitiv! 1. Muşchiul se trece rapid printr-un jet de apă şi apoi se usucă cu şervete de hârtie. Se pune într-un vas şi se presară pe toate părţile cu sare grunjoasă. Restul sării se presară […]
Răcitură muntenească
Răcitură muntenească după o reţetă tradiţională foarte simplă. Trebuie să o încerci! 1. Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală în mai multe rânduri în apă rece, până ce sunt albe şi curate. Apoi, capul se taie. 2. Carnea şi extremităţile porcului se pun la fiert în 6 litri […]
Tarta cu ansoa si spanac
Tarta cu ansoa si spanac foarte gustoasă, care merită încercată. Reţeta nu e deloc grea. Se curata pestele de sira spinarii si aripioara de pe spate, se spala si se lasa la scurs. Intre timp se pune la fiert timp de 10 minute spanacul si salata curatate si spalate in prealabil intr-o cratita farà apa […]