Aperitiv
Cum să faci sangria cu miere la tine acasă
Învaţă să prepari o sangria răcoritoare cu miere şi fructe la tine acasă, pentru zilele fierbinţi de vară şi nu numai. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele într-un blender şi serveşte în pahare de vin roşu, garnisite cu felii de portocală sau lămâie.
Lebăr
Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete. Iată cum se face! 1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. 2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce […]
Zacuscă de fasole
O zacuscă de fasole ca la mama acasă, după o reţetă foarte simplă. Încerci şi tu? 1. Se pune fasolea la fiert, iar după ce aceasta este fiartă se lasă la răcit şi apoi se dă prin maşina de tocat. Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat. 2. Ceapa se curăţă şi se […]
Chişcă moldovenească
Chişcă moldovenească delicioasă după o reţetă simplă. Încearcă şi tu! 1. Se curăţă temeinic intestinul de grăsimi, după care se spală în mai multe ape, se freacă bine cu mălai, apoi se bagă în apă rece până nu mai are niciun miros. 2. Separat, se dă carnea prin maşina de tocat, ceapa se toacă mărunt […]
Plăcinte cu răvaşe
Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2. După ce aluatul s-a format, se […]
Tobă de porc
O reţetă tradiţională de tobă de porc care se face foarte repede şi e foarte gustoasă. Iată reţeta! 1. Tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de […]
Cârnaţi albi
Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1. Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2. Carnea foarte rece se trece prin […]
Coroniţă cu brânză şi şuncă
Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta! 1. Într-un bol, se pun untul topit, gălbenuşurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit. 2. Se întinde aluatul în formă dreptunghiulară şi se unge cu unt. Se pun […]
Chişcă cu hrişcă (caltaboş)
Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară! 1. Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina. 2. După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi. 3. Între timp, se […]
Șuberek cum numai în Dobrogea se face
De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală: 1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. 2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu […]