Chec de castraveţi

Un altfel de chec, din castraveţi şi ceapă verde cu smântânî. Un deliciu pe care trebuie să-l încerci. Iată reţeta. 1.   Într-o tigaie cu ulei se pun la călit castraveţii dați pe răzătoarea mare şi ceapa tăiată mărunt. Se lasă 15 minute. 2.   Între timp, ouăle se bat cu smântâna, se adaugă condimentele şi se […]

Chiftele de ton

Chiftele de ton delicioase şi sănătoase pe care le faci foarte repede. Iată reţeta: 1.   Peştele se pune la scurs de sucul în care a stat conservat, iar ceapa se taie foarte mic sau se trece prin răzătoare. 2.   Apoi, peştele se fărâmiţează cu furculiţa într-un castron şi peste el se pun toate celelalte ingrediente, […]

Pizza cu hamsii

Pizza cu hamsii pentru dezlegările la peşte şi nu numai. Reţeta e foarte simplă, aşa că trebuie să o încerci măcar o dată. 1.   Hamsiile se curăţă, li se înlătură capul şi se taie în două. Se spală şi apoi se pun în straturi alternative cu sare grunjoasă. Se lasă 30 de minute şi apoi […]

Pizza vegetariană

Pizza vegetarianăideală şi pentru post, după o reţetă foarte simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă drojdia sfărâmată cu 100 ml apă caldă şi 50 g făină şi se lasă să fermenteze 30 de minute într-un loc călduţ. Se amestecă restul făinei cu sarea și uleiul, se adaugă drojdia şi restul de apă rece şi se […]

Pastramă de vită

Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă: 1.   Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, sara­mura se pune la frigider pentru două […]

Pastramă de pui

Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta. 1.   Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf. 2.   Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. […]

Drob de miel

1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]

Tartă cu salată

O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate. Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază […]

Tartă cu dovlecei

O tartă cu dovlecei delicioasă, ideală ca apritiv şi nu numai. Vezi reţeta: 1.   Se spală dovleceii şi se taie cubuleţe de aproximativ un centimetru. Se pun la fiert pentru aproximativ trei minute. 2.   Între timp, se dă brânza telemea pe răzătoare. Se separă ouăle, iar peste găl­benuşuri se adaugă două linguri de ulei de […]

Portofele cu ceapă

Un aperitiv neașteptat de gustos. Portofelele cu ceapă sunt perfecte pentru petreceri și de sărbători. 1. Ceapa tăiată peştişori se pune la călit în unt şi se lasă în jur de 15 minute. După acest timp se pun ciupercile şi se lasă 20 de minute pe foc, cu sare, piper și pătrunjel tocat. Între timp, baconul se căleşte uscat. […]