Aperitiv
Salată de vinete cu iaurt
Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă! 1. Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi […]
Chiftele la cuptor
Prepară chiftelele la cuptor ca să le faci mai dietetice şi mai blânde cu stomacul tău. Iată reţeta! 1. Carnea macra se toaca de doua ori prin masina de tocat si apoi se framânta cu doua linguri de apa. 2. Se adauga oul si faina si se potriveste gustul de ceapa si usturoi care, sub […]
Drob de post
Îţi place drobul, dar vrei să eviţi carnea? Iată o reţetă simplă de drob de post! Gustul este foarte asemănător cu cel al drpbului “adevărat”. 1. Se fierb granulele de soia conform indicaţiilor de pe pachet, în apa cu o lingura concentrat de legume. Apoi se strecoara foarte bine. 2. Se toaca ceapa si usturoiul […]
Drob în foietaj
Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! 1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu […]
Salată cu ton
Salata cu ton este cina ideală, uşoară şi uşor de preparat. Fă şi tu o salată cu ton după această reţetă simplă! 1. Ouăle se pun la fiert şi se lasă cât să fie tari. 2. Tonul se scurge foarte bine de sucul în care a stat conservat. 3. Salata se spală, se taie şi […]
Plăcintă cu cartofi
Ai făcut vreodată plăcintă cu cartofi? Dacă nu, acum e momentul să încerci după această reţetă simplă şi rapidă. 1. Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Între timp, în două linguri de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte uşor cât să se înmoaie. […]
Tartă de praz cu morcovi
O tartă delicioasă şi unde mai pui că-i şi sănătoasă! Cum să faci şi tu tartă de praz cu morcovi: 1. Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine. 2. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă […]
Praz pane
Dacă poţi mânca dovlecei pane, de ce să nu poţi mânca şi praz pane? Uşor de făcut, rapid şi foarte gustos, cu iz de toamnă: 1. Prazul se curăţă, se taie bucăţi mari şi se fierbe 10 minute în apă cu un praf de sare. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. 2. Făina, […]
Supă-cremă de praz
Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]
Andive înfăşurate
Andivele, plante elegante din care se pot face tot felul de salate şi aperitive sunt perfecte pentru o serată la sfârşit de toamnă. Uite cum să prepari andive înfăşurate la cuptor: 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si se înfasoara cu o felie de bacon. 2. Se asaza […]