Aperitiv
Salată de andive
Te-ai săturat de salata clasică? Încearcă una exotică, de andive! 1. Andivele se curaţă de frunzele exterioare si de miezul care poate fi prea amar, se desfac frunza cu frunza si se asaza pe un platou. 2. Se pune cât mai estetic amestecul de salata, de regula gata spalat. Marul se curăţă de casuţa cu sâmburi si se taie cât mai […]
Plăcinta ciobanului cu morcov
O plăcintă cu carne ce poate ţine locul unui fel de mâncare – plăcinta ciobanului poate fi făcută altfel, cu morcovi deasupra: 1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 g de piure din fiecare. 2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc […]
Supă de morcovi
O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]
Flan de morcovi
Plini de betacaroten şi vitamina A, morcovii sunt o importantă sursă de sănătate în plină iarnă. De nu vă plac cruzi, iată câteva reţete pentru a-i transforma în preparate diverse. Uite cum poţi prepara flan de morcovi: 1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi […]
Reţete: Drob de ciuperci
1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pune în tigaie ulei și se călește la foc mic ca să nu se prindă. Se lasă la călit până devine transparentă. Se adaugă un praf de sare și se amestecă bine. 2. Separat, se curăță ciupercile, se spală de câteva ori în apă […]
Leber de casa
Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin, timp de 20 de minute. Se trec apoi prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda. Se framanta bine si se adauga sare si piper macinat, dupa gust. Matul se curata de grasime si se spala […]
Rulouri de piept de pui
Se iate pieptul de puii in doua si apoi se despica in 4 .Se fac doua ,,paturi,, de piept de pui si se umplu cu fasii lungi de sunca,morcov fiert in prealabil,cascaval fasii si castraveti in otet.Toate sunt taiate fasii si se aseaza pe pieptul de pui intins bine,apoi se ruleaza. Se bat ouale cu […]
Drob de miel
Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi […]
Drob de miel
In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt cu un cutit sau satar. Se amesteca cu ceapa, verdeata tocate marunt, ceapa cu frunze cu tot, se adauga galbenusurile si albusul batut spuma, sare, piper dupa gust. Se amesteca bine totul. Se […]
Drob în aluat
1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi […]