Aperitiv
Pâine cu brânză și ceapă
O pâine cu brânză și ceapă este cina cea mai gustoasă și mai rapidă pe care o poți face. Rețeta durează 30 de minute și e foarte ieftină. 1. Se taie pâinea pe lung și pe lat, fără a merge cu cuțitul până jos. 2. Pe tăieturi se introduc feliile de brânză tăiată fin. 3. […]
Cum să faci quiche lorraine
Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată. Mod de preparare: Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă. Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru […]
Melcişori cu brânză şi busuioc
Melcişorii cu brânză şi busuioc sunt gustarea perfectă pentru invitaţi. Iată o reţetă simplă cu brânză telemea: 1. Se cerne făina şi se lasă 1-2 ore la temperatura camerei. 2. Se prepară, între timp, maiaua, din drojdia frecată cu o parte din laptele călduţ şi 2 linguri de făină. 3. Se pune făina pe marginile […]
Muşchi aerat
Muşchi aerat de casă, perfect pentru ocaziile speciale şi mult mai sănătos decât mezelurile din comerţ. O reţetă specială de aperitiv! 1. Muşchiul se trece rapid printr-un jet de apă şi apoi se usucă cu şervete de hârtie. Se pune într-un vas şi se presară pe toate părţile cu sare grunjoasă. Restul sării se presară […]
Răcitură muntenească
Răcitură muntenească după o reţetă tradiţională foarte simplă. Trebuie să o încerci! 1. Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală în mai multe rânduri în apă rece, până ce sunt albe şi curate. Apoi, capul se taie. 2. Carnea şi extremităţile porcului se pun la fiert în 6 litri […]
Tarta cu ansoa si spanac
Tarta cu ansoa si spanac foarte gustoasă, care merită încercată. Reţeta nu e deloc grea. Se curata pestele de sira spinarii si aripioara de pe spate, se spala si se lasa la scurs. Intre timp se pune la fiert timp de 10 minute spanacul si salata curatate si spalate in prealabil intr-o cratita farà apa […]
Cum să faci sangria cu miere la tine acasă
Învaţă să prepari o sangria răcoritoare cu miere şi fructe la tine acasă, pentru zilele fierbinţi de vară şi nu numai. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele într-un blender şi serveşte în pahare de vin roşu, garnisite cu felii de portocală sau lămâie.
Lebăr
Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete. Iată cum se face! 1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. 2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce […]
Zacuscă de fasole
O zacuscă de fasole ca la mama acasă, după o reţetă foarte simplă. Încerci şi tu? 1. Se pune fasolea la fiert, iar după ce aceasta este fiartă se lasă la răcit şi apoi se dă prin maşina de tocat. Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat. 2. Ceapa se curăţă şi se […]
Chişcă moldovenească
Chişcă moldovenească delicioasă după o reţetă simplă. Încearcă şi tu! 1. Se curăţă temeinic intestinul de grăsimi, după care se spală în mai multe ape, se freacă bine cu mălai, apoi se bagă în apă rece până nu mai are niciun miros. 2. Separat, se dă carnea prin maşina de tocat, ceapa se toacă mărunt […]