Briză de Hawai

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă cu ajutorul unui blender. Peste ele se toarnă ginul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă într-un pahar şi se ornează cu felii de ananas.

Dulce-acrişor

1. Se unge marginea paharului cu o felie de lămâie şi apoi se înmoaie repede în zahăr pentru a se forma o crustă. 2. Se toarnă coniacul în pahar, se adaugă o felie de lămâie, apoi se umple cu suc de lămâie.

Mexicola

1. Se toarnă Tequilla într-un pahar tip sondă. Se adaugă cola. 2. Lichiorul de căpşuni se toarnă treptat, fără a amesteca.

Punch finlandez

1. Se amestecă într-un blender zahărul cu vinul, cu romul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă în pahare şi se adaugă batoanele de scorţişoară. 3. Se ornează cu o felie de portocală.

Adam şi Eva

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă în shaker sau blender. Peste ele se toarnă lichiorul Amaretto, mie­rea şi zeama de lămâie. Se ames­tecă toate cu shakerul. 2. Se pune în fiecare pahar câte o linguriţă de caramel lichid şi câte o cireaşă glasată. Peste ele se toarnă amestecul preparat anterior. 3. Se garniseşte cu felii […]

Pate rustic în crustă

1. Se frământă rapid un aluat din făina cernută, 150 g unt tăiat cubuleţe, un ou, un praf de sare şi jumătate pahar cu apă. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece până când se pregăteşte şi umplutura. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în vin. Pieptul de curcă şi carnea […]

Clătite umplute cu somon afumat şi salată

1. Se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte puţin câte puţin până ce va căpăta consistenţa unei smântâni. Se pune în tigaie o […]

Pateuri cu rozmarin

1. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă untul şi se fierbe până clocoteşte. Se adaugă făina în ploa­ie, apoi treptat ouăle. Coca astfel obţinută se amestecă cinci minute. 2. Se aşează în tavă foaia de copt. Se şpriţează aluatul în tavă. În cuptorul încins, se pune aluatul la copt până când se rumeneşte, aproximativ […]

Punch de Crăciun

1. Se spală portocala, merele şi rodiile. Portocala se şterge, se dă coaja pe răzătoare şi se taie în felii rotunde. Merele şi rodiile se taie în sferturi. 2. Se toarnă vinul într-o oală. Se adaugă fructele, zahărul, perele uscate şi coaja rasă de portocală. Cuişoarele, anasonul, chimenul şi batonul de vanilie se pun într-un […]

Digestiv răcoritor

Lămâile verzi se taie în felii subţiri şi se pun într‑un vas încăpător. Se toarnă deasupra limona­da, biterul şi vodca, se amestecă bine şi se bagă la congelator 30 de minute. Se serveşte, câte 100 ml la porţie, în pahare de vin sau de whisky, cu multă gheaţă, ornat cu felii de lămâie şi frunzuliţe […]