Aperitiv
Tort aperitiv de sărbătoare
1. Pentru început se coc ardeii, dar nu foarte mult ci doar cât să-i înmoaie puţin, cam 10 minute. Imediat după ce îi luaţi de pe plită, îi puneţi într-un bol şi presăraţi sare, mai multă, să se înmoaie şi să se poată lua coaja cât mai uşor. Se curăţă de sâmburi şi se desfac, […]
Bărcuţe à la grec
1. Vinetele se spală, se taie felii, se stropesc cu suc de lămâie şi se sărează. După ce se scurg, se ung cu ulei de măsline şi se coc pe grătar pe ambele părţi, circa 3 minute. 2. Se amestecă uleiul de măsline, usturoiul pisat, ierburile tăiate, piperul şi sare, după gust. 3. Se taie […]
Aperitiv exotic cu ananas
1. Gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie feliuţe. Într-o cratiţă mare, se amestecă uleiul, bulionul, oţetul şi zahărul, se adaugă foi de dafin, sare şi piper după gust. 2. Se pune amestecul pe foc şi, când dă în clocot, se adaugă gogoşarii tăiaţi. Se lasă să fiarbă 30 de minute, amestecând mere. 3. […]
Alb ca neaua
1. Ţelina se curăţă, se taie cuburi mari şi se fierbe bine, cam o oră, la foc mic. Se scoate şi se lasă la scurs. Se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie. 2. Hreanul se dă pe răzătoarea mică sau prin blender, ceapa verde şi mărarul se toacă mărunt. Ţelina se pasează bine, până se […]
Chifteluţe din varză
1. Se desface varza de primele foi, se spală, se scurge, se taie jumătăţi şi se toacă foarte fin ca să se amestece uşor. 2. Ceapa şi verdeaţa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se pun într-un bol împreună cu varza, se adaugă şi dovlecelul ras pe răzătoare, ouăle, sarea, piperul şi pesmetul. […]
Salată cu paste
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. Se amestecădin când în când cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească. După ce s-au fiert conform instrucţiunilor de pe pachet, se scot din apă, se pun în sită şi se lasă câteva minute în apă rece. 2. Se […]
Electric lime
Cele două lămâi verzi se storc bine. Sucul obţinut se pune în pahar, apoi se adaugă zahărul pudră şi romul. Se decorează cu o felie de lămâie verde.
Sweet dream
Se ia un pahar în care se pune lichiorul de căpşuni peste care se adaugă sucul de lămâie şi apa (plată sau carbogazoasă). Se decorează cu o căpşună şi o felie de lămâie verde.
Red passion
Într-un pahar, se pun câteva cuburi de gheaţă pisate. Deasupra, se adaugă sucul de la două portocale stroarse şi, la final, lichiorul de cireşe. Se decorează cu zahăr pudră, o felie de portocală şi o cireaşă.
Fruits mix
Într-un pahar, tip sondă scos din frigider se pun cuburile de gheaţă, votca şi sucul de la cele două portocale stoarse. Se decorează cu o căpşună, o felie de portocală şi una de lămâie verde.