Aperitiv
Tartă cu mazăre
Se spală ceapa şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt până se rumeneşte şi se adaugă boabele de mazăre. Se toarnă imediat supa de legume şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Se pune la fiert şi laptele într-un alt vas. Când scade supa în care fierbe mazărea, se adaugă laptele fierbinte […]
Tortilla cu cartofi
Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se curăţă de coajă și se taie felii. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să fie întoarse ușor, ca să nu se rupă. Între timp, se curăţă ceapa și […]
Chec aperitiv cu somon
Se amestecă făina cu praful de copt. Separat, într-un castron mare, se bat ouăle spumă, se adaugă sare și piper, laptele, uleiul, cașcavalul ras și se amestecă în continuare cu mixerul până se omogenizează. Peste această compoziţie se cerne făina amestecată cu praful de copt și se continuă să se amestece cu o spatulă până […]
Tartă cu brânză
Se amestecă miezul de pâine mărunţit cu uleiul de măsline și se întinde într-un strat uniform într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie pentru copt. Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Brânza de vaci se amestecă cu parmezanul ras, se adaugă ouăle bătute, smântâna, busuiocul tocat mărunt și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă totul […]
Bărcuțe din dovlecei
Dovleceii se curăță, se spală, se taie pe lung, jumătăți și se scobesc de semințe. Carnea se toacă de 2-3 prin mașina de tocat. Cepele se curăță, se spală și toacă mărunt, la fel și verdețurile, și cățeii de usturoi. Roșiile se opăresc și se curăță de pielițe, apoi se toacă mărunt. Se amestecă bine […]
Budincă-surpriză
Conopida se curăță, se spală în mai multe ape, apoi se opărește în apă cu sare. Se pune apoi la scurs și se taie cubulețe. Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă. Din unt și făina dizolvată în lapte se prepară un sos, la foc mic. Se lasă la răcit, apoi se adaugă […]
Sufle de legume “Arlechin”
Se spală vinetele şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se sărează şi se lasă deoparte, într-un bol, 10 minute. Se spală dovleceii şi se taie felii potrivite. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în jumătăţi. Roşiile se spală şi se taie rondele mai groase. Cartofii se curăţă […]
Lipii cu cheddar la grătar
Brânza cheddar se dă prin răzătoarea mare. Ea poate fi înlocuită de alte brânzeturi maturate, de cea mai bună calitate. Se amestecă în brânză pătrunjelul tocat mare și ardeiul iute curăţat de seminţe și tocat extrem de fin. Ideal este ca această umplutură să nu stea mai mult de 5 minute înainte de a fi […]
Mini tarte cu legume
Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune o linguriţă de sare, apa, oul şi untul moale. Se frământă bine, se adună la un loc şi se lasă la rece cel puţin 40 de minute. După ce s-a răcit aluatul, se întinde pe o planşetă, se taie în pătrate […]
Cuibuşoare cu brânză
Cartofii noi se lasă câteva ore în apă să se înmoaie coaja şi, cu un burete special, se îndepărtează apoi uşor. Se clătesc bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă într-o sită la scurs, apoi se scoate miezul cu atenţie ca să […]