Aperitiv
Plăcinte cu răvaşe
Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2. După ce aluatul s-a format, se […]
Tobă de porc
O reţetă tradiţională de tobă de porc care se face foarte repede şi e foarte gustoasă. Iată reţeta! 1. Tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de […]
Cârnaţi albi
Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1. Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2. Carnea foarte rece se trece prin […]
Coroniţă cu brânză şi şuncă
Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta! 1. Într-un bol, se pun untul topit, gălbenuşurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit. 2. Se întinde aluatul în formă dreptunghiulară şi se unge cu unt. Se pun […]
Chişcă cu hrişcă (caltaboş)
Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară! 1. Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina. 2. După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi. 3. Între timp, se […]
Șuberek cum numai în Dobrogea se face
De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală: 1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. 2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu […]
Chec de castraveţi
Un altfel de chec, din castraveţi şi ceapă verde cu smântânî. Un deliciu pe care trebuie să-l încerci. Iată reţeta. 1. Într-o tigaie cu ulei se pun la călit castraveţii dați pe răzătoarea mare şi ceapa tăiată mărunt. Se lasă 15 minute. 2. Între timp, ouăle se bat cu smântâna, se adaugă condimentele şi se […]
Chiftele de ton
Chiftele de ton delicioase şi sănătoase pe care le faci foarte repede. Iată reţeta: 1. Peştele se pune la scurs de sucul în care a stat conservat, iar ceapa se taie foarte mic sau se trece prin răzătoare. 2. Apoi, peştele se fărâmiţează cu furculiţa într-un castron şi peste el se pun toate celelalte ingrediente, […]
Pizza cu hamsii
Pizza cu hamsii pentru dezlegările la peşte şi nu numai. Reţeta e foarte simplă, aşa că trebuie să o încerci măcar o dată. 1. Hamsiile se curăţă, li se înlătură capul şi se taie în două. Se spală şi apoi se pun în straturi alternative cu sare grunjoasă. Se lasă 30 de minute şi apoi […]
Pizza vegetariană
Pizza vegetarianăideală şi pentru post, după o reţetă foarte simplă. 1. Pentru aluat, se amestecă drojdia sfărâmată cu 100 ml apă caldă şi 50 g făină şi se lasă să fermenteze 30 de minute într-un loc călduţ. Se amestecă restul făinei cu sarea și uleiul, se adaugă drojdia şi restul de apă rece şi se […]