Aperitiv
Roşii umplute cu porumb
Se spală roşiile, se şterg de apă cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul roşiilor şi se lasă apoi să se scurgă cu gura în jos, într-un bol de sticlă. Separat, se pun două ouă să fiarbă şi, după ce au fiert, se curăţă de coajă, se scot gălbenuşurile, […]
Budincă fină cu brânză şi mărar
Se bat bine ouăle cu un praf de sare şi piper. Se adaugă telemeaua rasă, brânza mascarpone, smântâna, făina cernută şi mărarul tocat mărunt. Ca să iasă budinca foarte pufoasă, este bine să se amestece compoziţia cu blenderul sau cu mixerul. După ce s-a omogenizat bine, compoziţia de budincă se toarnă într-o tavă tapetată cu […]
Salată rusească
Se spală morcovii şi cartofii, se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun în sită să se scurgă şi să se răcească. Se spală feliile de şalău şi se fierb, la foc mic, 30 de minute. Se scot şi se lasă la scurs. Într-un bol, se […]
Salată orientală
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în apă cu sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ouăle se spală şi se pun şi ele să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 10 […]
Pacheţele de primăvară
Se scot foile de aluat de la congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. Între timp, se curăţă şi se rad morcovii şi ghimbirul pe răzătoarea mică. Varza se spală şi se toacă mărunt. Separat, se pun 2-3 linguriţe de ulei să se încingă şi se presară alunele măcinate fin, morcovul şi […]
Pernițe cu carne
1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune margarina tăiată cubuleţe. Margarina trebuie să fie lăsată, în prealabil, la temperatura camerei pentru a se putea încorpora cu restul ingredientelor. 2. Se adaugă sarea, iaurtul sau apa minerală şi oţetul. Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat până se […]
Ruladă fantezie
Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi, spre sfârşit, se adaugă oul crud şi pâinea înmuiată în lapte. Compoziţia se frământă bine şi se întinde pe hârtie specială pentru copt. Se adaugă feliile de şuncă presată, fâşiile de ardei capia […]
Salată cu spanac
Se alege spanacul, se curăţă codiţele dacă sunt prea lungi şi se spală în câteva ape până ce ultima apă rămâne limpede. După ce s-a spălat, se lasă în sită să se scurgă. În acest timp, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în uleiul de măsline, la foc mic, […]
Rulouri cu bacon şi salată
Se pun ouăle într-un bol, se bat cu un praf de sare şi ulei, se adaugă făina, caşcavalul ras, iaurtul, ceapa tocată mărunt şi mărarul. Se amestecă cu blenderul până capătă consistenţa unei ciulamale. Se pune puţin ulei în tigaie şi se prăjeşte compoziţia ca pe clătite, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Pe fiecare […]
Ruladă de carne
Se pune carnea tocată de vită şi porc într-un bol şi se amestecă cu sarea, piperul, o parte din migdalele măcinate şi restul de sâmburi de migdale, ouăle, untul moale şi miezul de pâine. Se frământă aproximativ 15 minute până se obţine o compoziţie bine legată. Se tapetează o formă de cozonac cu unt şi […]