Aperitiv
Pastramă de vită
Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă: 1. Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, saramura se pune la frigider pentru două […]
Pastramă de pui
Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta. 1. Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf. 2. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. […]
Drob de miel
1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]
Tartă cu salată
O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate. Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază […]
Tartă cu dovlecei
O tartă cu dovlecei delicioasă, ideală ca apritiv şi nu numai. Vezi reţeta: 1. Se spală dovleceii şi se taie cubuleţe de aproximativ un centimetru. Se pun la fiert pentru aproximativ trei minute. 2. Între timp, se dă brânza telemea pe răzătoare. Se separă ouăle, iar peste gălbenuşuri se adaugă două linguri de ulei de […]
Portofele cu ceapă
Un aperitiv neașteptat de gustos. Portofelele cu ceapă sunt perfecte pentru petreceri și de sărbători. 1. Ceapa tăiată peştişori se pune la călit în unt şi se lasă în jur de 15 minute. După acest timp se pun ciupercile şi se lasă 20 de minute pe foc, cu sare, piper și pătrunjel tocat. Între timp, baconul se căleşte uscat. […]
Chiftele de quinoa
Chiftele de quinoa delicioase şi sănătoase, care se fac foarte repede. Reţeta aici: 1. Boabele de quinoa se pun la fiert cu apă rece şi sărată măsurată de trei ori cantitatea lor. Se lasă 20 de minute la fiert, până ce apa este complet absorbită. Apoi se lasă să se răcească. Broccoli se fierbe, la […]
Afinată
O afinată foarte gustoasă şi aromată pe care o poate face oricine. Iată reţeta. 1. Afinele se aleg cu atenţie şi apoi se trec rapid sub un jet de apă rece. Se scutură bine sau chiar se lasă la scurs. 2. Într-un borcan mare de murături de 5 litri se pune un prim strat de […]
Lichior de caise
Lichior de caise – o băutură fină, dulce şi gustoasă. Încearcă această reţetă rapidă! 1. Se spală fructele și se curăță de sâmburi. 6 sâmburi se sparg cu un ciocan şi li se scoate miezul, care se taie mărunt. De asemenea, caisele se taie felii. 2. Se dau într-un un clocot caisele, miezul din sâmburi, […]
Chiftele de orez cu cașcaval
Chiftele de orez care par mai elaborate decât sunt. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se prepară: 1. Orezul se fierbe 10 minute, se scurge şi se amestecă bine cu oul bătut în prealabil și caşcavalul. Se adaugă sare, piper, nuşcoara şi făina şi se amestecă bine. 2. Se taie mozzarella cuburi mici şi pe […]