Brânză la grătar

Brânza la grătar este un aperitiv sau chiar un fel principal foarte rapid şi uşor de făcut. Iată reţeta. 1.   Pe patru foi de folie de aluminiu se pun cele patru bucăţi de brânză. 2.   Se ung cu ulei în strat subţire, se presară condimentele şi legumele, mărarul şi pătrunjelul. 3.   Se închide pacheţelul şi […]

Clătite de cartofi

Clătite de cartofi foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal la o cină uşoară. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. 2. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se […]

Coșulețe cu ciuperci

Coşuleţe cu ciuperci – un aperitiv delicios, aspectuos şi care se face foarte uşor. Iată reţeta! 1. Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Ciupercile se curăță bine, se taie cubulețe și se călesc în puțin unt, apoi se adaugă usturoiul pisat, sosul de roșii și pătrunjelul și se […]

Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac delicioase, foarte uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. Vezi cum se face. 1. Spanacul se spală, se curăță și se opărește timp de 15 minute în apa în care s-a adăugat în prealabil sare și busuioc, apoi se scurge și se lasă la răcit. Între timp, brânza și cașcavalul se […]

Sushi cu legume

O reţetă delicioasă de sushi cu legume şi somon. E sănătoasă şi foarte simplă. Vezi cum se face! 1. Spanacul înghețat se dă pe răzătoare, se amestecă bine cu ouăle bătute și cu făina. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 7-8 minute. Când e […]

Ficat cu bacon pe plită

Reţeta de ficat cu bacon pe plită – o cină specială pentru zilele de sărbătoare. Se face foarte uşor! 1. Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat felii groase de 1,5 cm, pentru a se păstra cât mai roze friptura la sfârșit. Se ung bine feliile de ficat […]

Mozzarella şi roşii la cuptor

O reţetă delicioasă de Mozzarella şi roşii la cuptor cu oregano. Uşor, dietetic, perfect pentru o cină rapidă. 1. Se feliază roşiile spălate şi Mozzarella Granarolo Cucina, pe cât posibil în felii egale ca lăţime între cele două preparate. 2. Într-un vas de cuptor, se pune o lingură de ulei de măsline şi se aşază […]

Salată cu mozzarella

Gata în 15 minute, o salată cu mozzarella uşoară şi delicioasă, ideală pentru o cină dietetică. Vezi reţeta! 1. Se taie fructul de avocado în două pe lung şi apoi cele două jumătăţi se întorc în sens invers una faţă de cealaltă. Se scoate sâmburele care se aruncă iar pulpa se curăţă de coajă şi […]

Ouă Benedict dietetice

Ouă Benedict dietetice cu pâine neagră şi şuncă slabă. O reţetă uşoară, care se face repede. 1. Pentru sos se amestecă gălbenuşurile, muştarul şi iaurtul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute ame­stecând până ce se îngroaşă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare şi piper. Se trage vasul de pe foc […]

Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]