Aperitiv
Reţete: Drob de ciuperci
1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pune în tigaie ulei și se călește la foc mic ca să nu se prindă. Se lasă la călit până devine transparentă. Se adaugă un praf de sare și se amestecă bine. 2. Separat, se curăță ciupercile, se spală de câteva ori în apă […]
Leber de casa
Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin, timp de 20 de minute. Se trec apoi prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda. Se framanta bine si se adauga sare si piper macinat, dupa gust. Matul se curata de grasime si se spala […]
Rulouri de piept de pui
Se iate pieptul de puii in doua si apoi se despica in 4 .Se fac doua ,,paturi,, de piept de pui si se umplu cu fasii lungi de sunca,morcov fiert in prealabil,cascaval fasii si castraveti in otet.Toate sunt taiate fasii si se aseaza pe pieptul de pui intins bine,apoi se ruleaza. Se bat ouale cu […]
Drob de miel
Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi […]
Drob de miel
In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt cu un cutit sau satar. Se amesteca cu ceapa, verdeata tocate marunt, ceapa cu frunze cu tot, se adauga galbenusurile si albusul batut spuma, sare, piper dupa gust. Se amesteca bine totul. Se […]
Drob în aluat
1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi […]
Rulouri cu somon afumat
1. Se alege mărarul, se spală şi se toacă mărunt, apoi se amestecă într-un bol împreună cu brânza mascarpone şi cu un praf de sare. 2. Între timp, se sparg ouăle, se bat bine cu telul şi se presară un praf de sare. Făina se cerne şi se omogenizează cu laptele călduţ, se adaugă caşcavalul […]
Legume în sos alb
1. Se spală ţelina, morcovii şi cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert legumele, se lasă să se răcească, apoi cartofii se curăţă de coajă. 2. Ţelina, cartofii şi morcovii se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie, apoi se acoperă […]
Specialitate cu şalău
1. Se pun feliile de şalău să fiarbă în apă cu sare şi câteva boabe de piper negru. Se lasă aproximativ 15 minute la foc mic şi apoi se scot cu spumiera în sită, să se scurgă. 2. Pentru un gust bun, se presară cimbru şi câteva picături de lămâie amestecată cu ulei de măsline […]
Supă-cremă de morcovi
1. Se spală şi se curăţă morcovii şi celelalte legume, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi un praf de piper. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Se verifică dacă au fiert toate legumele, se scot în sită, ceapa se aruncă iar restul se pasează cu […]