Cina
Orez cu năut
Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1. Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2. Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]
Aspic de legume
Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1. Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2. Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3. Se desface cubul de […]
Paste cu carne tocată
Paste cu carne tocată la alegere – un fel delicios şi rapid pentru cină. Iată reţeta simplă: 1. Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit şi se desface cu lingura. Se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea şi se prăjeşte, aproximativ 15 minute. 2. Pastele se fierb 10 minute în apă cu […]
Stufat cu vin
1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]
Cotlete de miel pane
Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]
Piept de pui umplut cu rucola
Un piept de pui umplut cu rucola şi caşcaval, foarte sănătos şi uşor de făcut. E gata în 20 de minute. Iată o reţetă simplă. 1. Feliile de carne se așază între două foi de folie alimentară şi se bat cu ciocanul de carne. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu caşcavalul şi rucola. […]
Wok de tăieţei chinezeşti
Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1. Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]
Chiftele de soia
Chiftele de soia foarte gustoase potrivite pentru vegetarieni şi pentru post. Iată o reţetă simplă. 1. Soia se fierbe în apă cu jumătatea de cub de concentrat pentru 30 de minute. Apoi se lasă să se scurgă şi se presează foarte bine. 2. Usturoiul pisat se amestecă bine cu soia şi cartoful trecut prin răzătoarea […]
Soté de ciuperci
Un sote de ciuperci delicios şi foarte uşor de făcut, cu o aromă deosebită. Iată reţeta. 1. Se spală ciupercile şi se taie doar puţin din picioruşul care a stat în pământ. Apoi se taie ciupercile doar în două, dacă nu sunt mari, sau în patru, dacă sunt mai mari. 2. Se feliază şi căţeii […]
Supă-cremă de legume
O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta: 1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt. 2. Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă […]