Tortitas de res

Tortitas de res este o reţetă mexicană simplă şi delicioasă, pe care trebuie să o încerci şi tu. Vezi cum se prepară: 1.   Carnea se pune într-o oală sub presiune cu ceapa și un pic de sare, timp de 30 mi­nute. Se desface firișoare și se amestecă bine cu puțină făină și cu ouăle bătute. […]

Borş de perişoare cu oase de viţel

Un borş de perişoare delicios şi plin de savoare datorită oaselor de viţel. Iată o reţetă simplă, dar gustoasă: 1.   Se spală oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează încontinuu, iar după jumătate de oră de fiert se scot oasele din zeamă. 2.   Se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se […]

Raţă umplută

Raţă umplută cu ciuperci – un fel special pentru zile de sărbătoare şi nu numai. Iată reţeta: 1.   Se curăţă raţa, se spală foarte bine, după care se asezonează cu sare şi piper. 2.   Se pune la fiert orezul în apă cu sare, iar într-o altă cratiţă se pun măruntaiele la fiert. 3.   Între timp, […]

Salată de pui cu crutoane și sos de muștar

O salată de pui devine foarte săţioasă când îi pui crutoane, iar sosul de muştar îi dă un gust aparte. Iată o reţetă simplă şi gustoasă: 1.   Se taie pieptul de pui julienne, se stropește cu puțin ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper. Se prăjește rapid în tigaie, pe toate părțile, […]

Salată de vară în lipie de shaorma

O salată de vară uşoară, dar foarte hrănitoare în lipie de shaorma. Iată o reţetă foarte simplă şi rapidă. 1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. 2. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să […]

Năut cu sos tomat

Năutul abia a început să fie folosit mai mult în bucătăriile noastre. Uite cum să-l prepari cu sos tomat. 1. Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Într-o cratiţă se pune uleiul […]

Iepure cu ceapă

Carnea de iepure merge perfect cu o tocăniță de ceapă. Uite cum să prepari acest fel de mâncare încântător! 1. Într-o oală cu fund dublu se încinge uleiul şi, între timp, carnea se trece prin făină. 2. Se rumenește 2-3 minute pe ambele părţi, se presară sare şi piper şi se adaugă vinul, plantele aromatice, ceapa şi baconul. 3. Se […]

Dovlecei umpluți cu cușcuș

De sărbători – și nu numai – poți pregăti un fel de mâncare altfel decât până acum. Iată cum se prepară dovleceii umpluți cu cușcuș! 1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se golesc de conţinut. 2. Miezul dovleceilor se toacă mărunt și se amestecă bine cu cuşcuşul. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. 3. După […]

Viţel cu sos alb

Viţel cu sos alb delicios, numai bun pentru o cină rapidă. Iată o reţetă simplă. 1.   Se pun la fiert doi litri de apă şi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru un minut, cât să se albească. Se aruncă apa, iar carnea se trece rapid sub un jet de apă rece. 2.   Carnea se pune […]

Salată de cuşcuş

Salată de cuşcuş uşoară şi gustoasă. Iată o reţetă rapidă. 1.   Se taie roşiile, se scot seminţele şi pulpa se taie cuburi mici. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă 100 ml apă clocotită. Se lasă aşa, acoperit. 2.   Se pune cuşcuşul scurs într-un castron şi, peste el, se toarnă uleiul şi sucul stre­curat […]