Raţă umplută, cu sos de portocale

1. Raţa se spală şi se curăţă în interior. Pulpele, aripile şi gâtul se taie. Se presară cu sare şi piper pe deasupra şi prin interior şi se lasă la scurs. Ficăţeii de pui şi de raţă se spală bine şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se dezosează pulpe­le de raţă, iar carnea […]

Specialitate cu pasăre şi varză roşie

1. Pulpele de pasăre se curăţă şi se spală bine. Se presară cu sare şi piper şi se călesc în ulei 20 de minute pe o parte şi pe alta. Două cepe şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Apoi se călesc în grăsimea de gâscă. Pulpele şi ceapa călită se pun […]

Raţă cu mandarine

1. Raţa se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare peste tot, se stropeşte cu zeama de lămâie şi zeama de la 3-4 mandarine. Se pune într-un castron şi se lasă la rece 2-3 ore. Se acoperă şi se întoarce de câteva […]

Friptură de pui

1. Puiul se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare şi de piper peste tot şi se stropeşte cu zeama de la jumătate de grepfrut. Se înfăşoară într-o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Cuptorul se încălzeşte. 2. Se […]

Lecso unguresc

1. Se spală ardeii, se taie în jumătă-ţi, se înlătură cotoarele şi se taie fideluţă. Se taie ceapa fâşii şi se pune la călit în untura de porc. Se adaugă ardeii şi se lasă la foc mic până când ceapa se rumeneşte. 2. Roşiile se spală şi se opăresc. Pentru a se putea decoji uşor, […]

Cârnaţi englezeşti

1. Făina, praful de copt. drojdia şi sarea se frământă cu laptele şi ouăle. Aluatul obţinut se acoperă şi se lasă deoparte 15 minute. Într-o tigaie, se prăjesc cârnaţii la foc mic, pănă încep să se pătrundă. 2. Separat, se amestecă ceapa bine mărunţită cu pătrunjelul. Se unge o tavă cu puţină grăsime şi se […]

Boudin noir tradiţional în Franţa

1. Se spală merele, se înlătură cotorul şi sâmburii, apoi se taie rondele. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă ceapa, sarea şi piperul. Se căleşte până se rumeneşte bine. 2. Separat, se topeşte untul cu zahărul, până când se carameli­zează. Se toarnă acest sos peste mere. 3. Cârnaţii se prăjesc în untură, apoi se […]

Limbă afumată în aspic

1. Se spală limba de porc şi se fierbe până se înmoaie. Se răceşte şi se curăţă de piele. Se înăbuşă legumele conge­late în puţină apă. 2. Separat, se dizolvă bulionul în 500 ml apă. Se adaugă oţetul, condimentele şi se fierbe. După ce clocoteşte bine se pune gelatina, apoi se strecoară printr-o sită deasă. […]

Şniţele crocante

1. Se taie pieptul de pui în fâşii şi se presară cu sare şi piper. Se pun bucăţile de carne într-un castron, se stropesc cu o linguriţă de zeamă de lămâie, se acoperă şi se lasă deo­parte 5 minute. Separat, într-un alt bol, se amestecă oul cu laptele şi cu un praf de sare. Fulgii […]

Pizza Calzone pas cu pas

1. Drojdia de bere se dizolvă în 2 linguri de apă călduţă. Se adaugă 1-2 linguri de făină şi se amestecă bine, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă, la temperatura camerei, jumătate de oră. Se pune apoi într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă uşor cu […]