Cina
Curcan umplut
Se curăţă curcanul de pieliţe, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte ascuţit şi se unge cu untul topit în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Separat, se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi, împreună cu crenguţele de rozmarin, se împănează curcanul. Se insistă pe toate părţile şi, în mod special, în […]
Supă leşească de urzici
Se curăţă, se spală şi se opăresc bine urzicile. Într-o oală, se pune apa la fiert. Când dă în clocot, se adaugă urzicile și orezul bine spălat şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Când sunt fierte urzicile, se adaugă sarea și oțetul și se macină niște piper pe deasupra. Separat, se bat […]
Muşchi de porc cu legume
Se taie muşchiul de porc astfel încât să se poată intercala cu legumele coapte. Se curăţă vinetele, dovleceii şi ardeii, se spală, se scurg şi se condimentează cu sare, apoi se pun să se rumenească în puţin unt, într-o tavă, la cuptor. După ce s-au copt legumele, se intercalează cu feliile de carne, se condimentează […]
Supă de pui cu găluşte
Se spală puiul în câteva ape, se pârleşte 2-3 minute la foc mare, se mai trece printr-un jet de apă rece şi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se ia spuma şi, după ce începe să clocotească, se adaugă legumele curăţate şi spălate în prealabil. Supa se acoperă cu un […]
Crap cu sos de ardei
Se spală bucăţile de peşte cu jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper, foaie de dafin şi boia, se stropesc cu uleiul de măsline şi apoi se pun într-o tavă, la cuptor. Se lasă până se rumeneşte. Între timp, se curăţă ardeii şi ceapa, se spală şi se taie în funcţie de preferinţe. […]
Pizza cu blat crocant
Se cerne făina într-un bol, se adaugă drojdia stinsă în 2 linguri de lapte dulce şi călduţ, sarea, uleiul, apa minerală şi iaurtul. Se frământă bine şi se obţine un aluat elastic, apoi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, acoperit cu un şervet de bucătărie. Separat, se pregătesc ingredientele pentru pizza, se […]
Ciorbă de fasole cu costiţă afumată
Se alege fasolea, apoi se pune de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa se scoate din apă şi se pune să fiarbă în altă apă clocotită, care se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi […]
Cannelloni de primăvară
Telemeaua de vacă, urda, smântâna, brânza de vaci, ouăle şi mărarul se pasează cu blenderul. Se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ şi se condimentează cu un praf de sare şi un praf de nucşoară. Se umplu cannelloni cu crema de brânză şi se tapetează o tavă cu unt din abundenţă. Se […]
Musaca de vinete şi cartofi
Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc şi se lasă să se scurgă. Între timp, se curăţă şi se spală dovleceii şi cartofii. Dovleceii se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Se pun şi cartofii să fiarbă în apă […]
Rulouri cu carne şi sos de roşii
Se feliază pieptul de pui, se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare, piper şi se unge cu ulei şi muştar. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute. Separat, într-un bol, se amestecă compoziţia de carne tocată cu oul, sarea şi piperul şi se pregătesc rulourile. […]