Cina
Tocana de porc
Traditionala si simplu de facut, tocana de porc e o reteta economica, pe care o poti prepara in zilele de toamna sau iarna, cand vrei sa economistesti din banii cheltuiti pe mancare sau, cand pur si simplu ai pofta de o tocana ca la mama acasa.
Salata de boeuf
Nelipsita de pe masa de sarbatori, mai ales de Revelion, salata de boeuf e usor de facut daca ai reteta potrivita. Incearc-o si foloseste-ti imaginatia pentru a o decora cat mai frumos.
Cod la cuptor
Potrivita pentru orice zi din saptamana, caci e bine sa mancam peste cat mai des, reteta de cod la cuptor e perfecta in special pentru zilele cand e dezlegare la peste. In plus, prepararea nu este deloc costisitoare, caci pentru o portie cheltui doar 3.25 lei.
Friptura de porc cu alune
Daca te-ai saturat de fripturile clasice, cu ingrediente banale, incearca o friptura de porc cu alune. Preparatul e putin neobisnuit, insa schimbarea va fi binevenita.
Salata asortata
In zilele in care nu stii ce sa mai gatesti de post, incearca o salata asortata. E super-rapida si foarte satioasa.
Cartofi acordeon
Daca te-ai saturat de acelasi piure de cartofi ca si garnitura la friptura preferata, trebuie sa incerci o portie de cartofi acordeon. Sunt mult mai prezentabili si, daca ai musafiri, sigur vor fi incantati de schimbare.
Conserva de carne la borcan
Daca ai cumparat prea multa carne de porc si nu o poti folosi in scurt timp, iata o reteta ce te poate ajuta sa o pastrezi un timp mai indelungat. Reteta de conserve de carne la borcan a fost trimisa de Florentina Hij, din Suceava
Paste la cuptor
Reteta pertecta pentru zilele in care faci friptura, insa nu o poti manca pe toata. Pastreaz-o pentru mai tarziu, pentru ca poti face o portie rapida de paste la cuptor.
Salata de linte
Serveste o salata de linte la cina, sau la pranz, caci este suficient de satioasa incat sa-ti tina de foame, insa fara a pica greu. In plus, salata e gata in 10 minute, deci nu trebuie sa pierzi prea mult timp in bucatarie pentru ea.
Piept de gasca cu pere caramelizate
Daca vrei sa pregatesti o masa putin mai extravaganta si sa faci combinatii inedite, incearca reteta de piept de gasca cu pere caramelizate. Reteta a fost trimisa de Niculina Udroiu, din Pitesti.