Rețeta de musca a lui Teo Trandafir

Această musaca este una din rețetele de suflet ale lui Teo Trandafir, după cum a declarat vedeta pentru ”Libertatea pentru femei”. Să vedem rețeta! 1. Fac din cartofi un piure mai dens. 2. Separat, fierb carnea tocată mărunt cu sosul de roşii (făcut în blender din două roşii) până scade bine, împreună cu legumele care vă […]

Frigărui din cartofi

Frigărui din cartofi simple și rapide, gata în numai 30 de minute, din puține ingrediente. Iată rețeta. 1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în apă clocotită cu sare numai pentru 10 minute. 2. Între timp, beţele de frigărui, dacă sunt din lemn, se pun la înmuiat în apă caldă. Baconul se taie felii. 3. Se înşiră […]

Ciulama de ciuperci champignon

Ciulamaua de ciuperci se face repede și este ieftină – numai 5,75 lei pentru o porție. Încearcă această rețetă simplă! 1. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă. 2. Între timp, restul untului […]

Ardei pane

Ardei pane gata în numai 15 minute, după o rețetă foarte simplă. Cina ideală pentru toată familia. 1. Ardeii curăţaţi de seminţe şi nervuri se fierb 2 minute în apă clocotită cu sare şi apoi se lasă la scurs. 2. Baconul se prăjeşte şi se taie cât mai mic, apoi se amestecă bine cu cele două tipuri de brânză. […]

Iskender kebab

Învaţă să faci iskender kebab acasă, după o reţetă arăbească tradiţională uşor de reprodus la tine în bucătărie. Mod de preparare: Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore. Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o […]

Pui pe sticlă după rețeta lui Jamie Oliver

Rețeta de pui pe sticlă propusă de Jamie Oliver este ideală pentru mesele în familie. Se face foarte ușor și iese un pui delicios, bine condimentat și ușor dulceag.  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Se scoate puiul din frigider și se lasă la temperatura camerei. 2. Condimentele se pun într-un mojar cu […]

Altfel de varză la cuptor

O varză la cuptor cum nu ai mai mâncat până acum, după o rețetă foarte simplă. 1. Varza se curăţă, se taie în patru şi se fierbe în apă clocotită timp de 10 minute. 2. Ceapa se taie mărunt şi se pune în vasul de cuptor împreună cu roşiile tocate. 3. Se aşază varza, se presară cu […]

Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci

Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios. Mod de preparare: Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi […]

Mămăligă cu ciuperci

 Mămăliga cu ciuperci este perfectă şi pentru cină, şi pentru prânz. În plus se face uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată reţeta! 1. Se fierbe mămăliga după regula proprie, având grijă să se obţină o mămăligă mai tare care se răstoarnă după fierbere într-un vas cu margini drepte. Se nivelează şi se lasă să […]

Friptură de porc cu bere

Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi bere. Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă! 1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 […]