Cina
Salată de brânză
O salată de brânză cu mentă şi zmeură – un deliciu cu gust exotic pe care trebuie să-l încerci. Iată reţeta! 1. Se spală frunzele de salată şi se aşază pe un platou întins. 2. Brânza se curăţă de coajă, dar se poate lăsa pentru cei cărora le place. Se taie cuburi şi se pun […]
Orez cu pui şi ardei
Orezul cu pui şi ardei este un fel delicios, uşor şi simplu pe care trebuie să-l încerci. Vezi o reţetă ideală pentru cină. 1. Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu un praf de sare pentru 15 minute. Se spumează şi zeama se strecoară pentru a fi folosită ulterior. Apoi, carnea se […]
Ardei prăjiţi
Ardei prăjiţi în pesmet cu cremă de brânză delicioasă. Încearcă o reţetă simplă! 1. Cu două ore înainte de pregătire, se amestecă oul, făina, laptele, sarea și piperul pentru a forma un aluat lichid, mai gros, asemănător celui de şniţele. Se lasă să se odihnească. 2. Într-un vas, se mixează brânza de vaci cu smântâna […]
Ardei umpluţi cu urdă
Ardeii umpluţi cu urdă sunt un aperitiv foarte gustos, dar îi poţi servi şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă o reţetă foarte simplă! 1. Într-o tigaie cu o lingură de ulei se căleşte ceapa. După ce a devenit aurie, se adaugă orezul care se lasă 5 minute pe foc, amestecând mereu să […]
Fajita mexicană
O fajita mexicană foarte simplă, dar gustoasă şi aspectuoasă. Vezi cea mai bună reţetă de fajita. 1. Într-un bol, se amestecă berea, sucul de lămâie şi condimentele. Se pune carnea într-o pungă de congelator, se toarnă sosul de bere şi se închide ermetic punga. Se scutură pentru ca toată carnea să fie atinsă de marinată […]
Chifteluţe de dovlecei
Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă! 1. Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine. 2. În dovleceii […]
Chiftele de cartofi
Chiftele de cartofi delicioase pe care le prepari într-o oră. Încearcă această reţetă: 1. Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi. 2. Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă […]
Chiftele de varză
Chiftele de varză ideale ca aperitiv, dar şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă această reţetă simplă! 1. Varza se taie fideluţă, cât mai mărunt, la fel şi conopida. Se fierb pentru 10 minute în apă clocotită cu sare. Apoi, se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă foarte bine, în […]
Piure cu salată de legume
Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1. Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]
Canapele de vinete
Canapele de vinete ideale ca aperitiv atunci când te grăbeşti. Iată o reţetă foarte simplă: 1. Vinetele se taie rondele de un cm care se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine apa. Apoi se şterg, se toarnă uleiul peste ele şi se amestecă bine cu mâna. Se aşază feliile în tava […]