Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă! 1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se […]

Supă de sfeclă

Supa de sfeclă este o reţetă inedită pe care trebuie să o încerci. Iată cât de uşor se face. 1. Se taie sfecla şi se mixează cu smântâna. 2. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie, sare şi piper. 3. Se adaugă puţin coriandru sau pătrunjel tocat şi se dă la rece pentru 90 de […]

Supă de castravete

O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta! 1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul. 2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. […]

Supă andaluză

 O supă andaluză cu roşii, ou şi jambon – delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată reţeta. 1. În cuva robotului se pun roşiile tăiate în bucăţi. Pâinea se înmoaie în apă şi se desface cu degetele peste roşii. 2. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se mixează totul. Apoi, se adaugă uleiul şi oţetul […]

Cacik sau supă de iaurt turcească

Cacik este o supă de iaurt turcească foarte gustoasă şi răcoroasă. Iată reţeta. 1. În vase separate se pun la fiert ouăle şi orezul. Apoi, în unt topit se căleşte usturoiul și se adaugă orezul scurs. Se lasă 1-2 minute şi se trage de pe foc. 2. Iaurtul se mixează cu orezul şi supa de […]

Vinete amalfitane

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]

Papoutsakia

Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă cu carne şi vinete, o combinaţie plină de savoare. Iată cum se face! 1. Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, […]

Terină de pui şi roşii

O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]

Borş de miel

Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]

Drob în prapure

Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]